Hiç Gözüktüğü gibi değil iş bankasına iş yapan biri olarak sunu söylim çalışma mantığını
Daha Bankanın Sistemine girmeden visa & master sunucularına giriş yaparsınız arkasından merkez bankası sunucularına bağlanırsınız arkasından takas bankın sistemine bu işlemleri 1 internet bankacılıgı sayfasına girmek için yaparsınız arkasından iş bankasının güvenlik duvarları sizi karsılar eft merkezi sistemine girersiniz bunların mu takip
Türkiye'de Veri Merkezi Ve fiber alt yapısı tamamen bagımsız 2 bankadan biridir işbankası anlık müşteri karsılama potansiyeli 30 milyondur ve iş bankasının sistemi o kadar güvenliki türkiye sigortacılık ve Reasürans sistemleri iş bankasına bağlıdır iş bankasının sistemi çökerse inanın bana türkiyede garanti bankası hariç hiç bir banka fatura bile tahsil edemez :D
çünkü bütün işlemler bu bankadan geçer türkiyede islamı bankaların hiç birini yurt dişinda tanımadıkları için islamı bankaların tüm eft leri iş bankası üzerinden geçer
ve sistemin çökme nedenine gelince salak bir bilgi işlem personelinin sadece birilerine yalakalık yapmak istediği için erişimini durdurmak için bulut sisteminin içine bir virüs yerleştirmiştir o personel direk işten atılarak hakkında yasal işlem başlatılmıştır
ben bütün gün oradaydım :)