Şimdi ben aylar önce bir alışveriş sitesi kurdum ve tamamen cahilce ve bilinçsizce sadece anahtar kelime yazarak fakir içerikle piyasaya sürdüm. Bütün bunlara bir de altında aynı açıklamalar bulunan yüzlerce ürün ve CMS'nin ürettiği duplicate sayfalar eklenince tam bir spam site çıktı ortaya (tabi ben bunları 3 ay sonra falan öğreniyorum). İşte bu bahsettiğim siteyi açtığım andan itibaren botlar köpek gibi gezmeye başladı siteyi hatta ürün görüntülenmesine baktığımda botlar yüzünden 2k'ya yaklaşmıştı çoğu ürünün görüntülenmesi. Fakat tüm bunlara rağmen adam gibi indexlenip hit almıyordu.

1 hafta önce ise yeni domain'e geçtim ve tertemiz içerik manyağı sitemi yayınladım. Eskisine göre 2 kat daha hızlı, özgün meta açıklamaları, ürün açıklamaları, rich snippets'lar falan havalarda uçuşuyor lakin gelin görün ki siteye doğru düzgün bot uğramıyor. Uğrayanlar da bir arkadaşı bakıp çıkacaz modunda. Site içinde gezmiyorlar, bir iki ürüne uğrayıp gidiyorlar. En şaşalı ürün 130 defa mı ne görüntülenmiş. Tabi bot, insan karışık bu veriler.

Acaba host'u değiştirmediğim için mi böyle önyargılı yaklaşıyor bu botlar. Aynı eski domain ile aynı IP üzerinde olduğu için falan mı acaba?