lostyazilim

Blog sayfası nasıl oluşturulur?

19 Mesajlar 3.416 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

projeyardim projeyardim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Mimar
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 107
  • Beğeniler 3 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba hali hazırda çalışmakta olan bir siteye blog sayfasi ilave etmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim.

Şu anda siteye eklediğim tüm içerikler siteismi.com/Kategoriler/içerikbaşlığı.html olarak paylaşılmakta ben bunun dışında kalacak bir blog sayfası oluşturmak istiyorum . siteismi.com/blog/içerikbaşlığı.html şeklinde. Yani kategorilerden bağımsız bir sayfa olmasını istiyorum bu blog sayfasının. Ve blog sayfasının da kendine özgü bir yerleşim düzeni olmasını istiyorum . Yani ana sayfadaki düzenden daha farkllı bir şekilde paylaşılan içeriklerin sergilenmesini istiyorum.

www.projeyardim.com
wmaraci
reklam

demonline demonline WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 41
  • Beğeniler 15 / 8
  • Ticaret 1, (%100)
siteniz wordpress mi? eğer wordpress ise yeni sayfa oluşturunuz, sayfa özelliği sağ tarafta etiketlerin üstünde, oradan temanıza göre blog template yi seçiniz. yeni yazılar paylaştıkça blog sayfanızda hepsi görülecektir. menüye de blog sayfanızın linkini ekleyin. ayrıntı yazarsanız ayrıntılı cevap verebilirim.

imzanızdaki site herhalde....

anasayfanın sürekli güncellenmesi portallar için iyidir. siz kategori ile de blog yapabilirsiniz (portfolio) veya yukarıdaki yollada yapabilirsiniz. Blog da yazılarınızı nasıl yayınlamak istediğinizi örnekle gösterirseniz tam sonuç alırsınız. alt alta sıralanan ve devamını oku gibi yapmak istiyorsanız en üstteki bilgi yeterli. ama hepsini kutucuklar halinde sıralamak için portfolio düzeni yararlı olacaktır. yeni ekledikçe başta görünecek. blog sayfanız çok güçlü olur ama seo için ilk yazı daha iyidir. ayrıca google plus sayfanızı açarsanız yeni gelen seo güncellemelerinden olumlu sonuç alırsınız.

Bükemediğin Eli Öpeceksin...

• Üyelik 07.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Mimar
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 107
  • Beğeniler 3 / 11
  • Ticaret 0, (%0)

demonline adlı üyeden alıntı

siteniz wordpress mi? eğer wordpress ise yeni sayfa oluşturunuz, sayfa özelliği sağ tarafta etiketlerin üstünde, oradan temanıza göre blog template yi seçiniz. yeni yazılar paylaştıkça blog sayfanızda hepsi görülecektir. menüye de blog sayfanızın linkini ekleyin. ayrıntı yazarsanız ayrıntılı cevap verebilirim.

Evet wordpress kullanıyorum ancak tam anlamadım demek istediğinizi şuan blog isminde yeni bir sayfa oluşturdum siteismi.com/blog olarak ancak şu an sadece bu sayfanın içine yazabiliyorum yani bu sayfaya girdiğinizde sadece bir sayfa olarak kullaılıyor tıpkı bir iletişim sayfası gibi yani. Bu sayfaya blog özelliğini nasıl ilave edebilirim o kısmı anlayamadım soldaki panelde etiketler üzerinde görünüm menüsü var ama orda öyle bir ayar bulamıyorum

www.projeyardim.com

• Üyelik 22.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 41
  • Beğeniler 15 / 8
  • Ticaret 1, (%100)
sayfayı düzenle de, edit panelinin sağ tarafında şablon var. oradan blog template blog şablonunu seç ve kaydet. yazı yazmana gerek yok. tüm yazılar listelenecektir.

öne çıkan görsellerin üstünde sayfa özelliklerinin içinde varsayılan şablonu değiştireceksin. blog vardır kesin.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 07.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Mimar
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 107
  • Beğeniler 3 / 11
  • Ticaret 0, (%0)

sayfayı düzenle de, edit panelinin sağ tarafında şablon var. oradan blog template blog şablonunu seç ve kaydet. yazı yazmana gerek yok. tüm yazılar listelenecektir.

öne çıkan görsellerin üstünde sayfa özelliklerinin içinde varsayılan şablonu değiştireceksin. blog vardır kesin.

evet sağ tarafta sayfa özellikleri menüsü var ancak orda sadece ÜST sekmesinde ( ebevyn yok ) ve iletişim sayfam var herhangi bir blog şablonu yok o kısımda

www.projeyardim.com

• Üyelik 22.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 41
  • Beğeniler 15 / 8
  • Ticaret 1, (%100)
sitende .../blog/ diye sayfa oluşturulmamış henüz. ebeveyn yok kalsın. onun altında açılır menünün içinde anasayfa şablonu iletişim şablonu vs var değilmi? blog template veya blog şablonu olması gerekir. eğer yoksa teman desteklemiyordur. temaların yüzde 90ında vardır. yeni sayfa oluşturdun değilmi? yeni yazı değil.sen şimdi yeni bir sayfa oluştur ve adı blog olsun. içine selam yaz bakayım.... adım adım gideceğiz.

• Üyelik 07.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Mimar
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 107
  • Beğeniler 3 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
evet aynen dediğiniz gibi yeni bir blog isimli sayfa oluşturup içeriğinede selam yazdım ve yayınladım . şu an bu sayfa aktf ve sayfayı duzenleye tıklayıp yenıden sayfanın duzenleme kısmına gırdıgımde sağ taraftakı sayfa özellikleri menüsünde açılır sekmeye baktığımda sadece iletişim sayfamı goruyorum ve ebevyn yok gozukuyor bunun dısında herhangıbır seçenek yok .

www.projeyardim.com

• Üyelik 22.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 41
  • Beğeniler 15 / 8
  • Ticaret 1, (%100)
http://www.projeyardim.com/blog/ ben bu siteye girmeye çalışıyorum ve 404 hatası alıyorum. bir yerlerde hata yapıyor olmalısınız. sizin açtığınız sayfanın tam linki nedir? eğer daha önce blog adında yazı veya etiket veya kategori kullandıysanız hata verebilir. lütfen oluşturduğunuz sayfanın linkini atarmısınız?

• Üyelik 07.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Mimar
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 107
  • Beğeniler 3 / 11
  • Ticaret 0, (%0)

http://www.projeyardim.com/blog/ ben bu siteye girmeye çalışıyorum ve 404 hatası alıyorum. bir yerlerde hata yapıyor olmalısınız. sizin açtığınız sayfanın tam linki nedir? eğer daha önce blog adında yazı veya etiket veya kategori kullandıysanız hata verebilir. lütfen oluşturduğunuz sayfanın linkini atarmısınız?

projeyardim sitesinde değilde başka bir sitede yapıyordum o yüzden sayfaya ulaşamadınız. Ama bir hata yapmıyorum aynen dediğiniz gibi yeni bir blog isimli sayfa oluşturuyorum ancak şu an projeyardim sitesinde yeni sayfa oluşturmaya girdiğimde orada bahsettiğiniz gibi bir sayfa şablonu çıktığını görüyorum. Ancak blog oluşturmayı istediği diğer site böyle bir şablon ayarı çıkmıyor. Yani sanırım dediğiniz gib tema bunu desteklemiyor. Şayet durum böyle ise temaya bunu destekemesi için bir eklenti veya bir kod yazılımı ilave edilmesi mümkünmüdür.

www.projeyardim.com

• Üyelik 22.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 41
  • Beğeniler 15 / 8
  • Ticaret 1, (%100)
http://n1306.hizliresim.com/1b/l/p9k05.jpg bak burda blog template falan yazıyor. onun gibi seçenek bulman gerekiyor hocam.

bende diyorum yaaa. projeyardımda kesin vardır dedim. güzel tema çünkü. istersen uğraşma kodlarla. bir dünya tema var seçeneklerle dolu. koddan anlarsan kendin yapabilirsin zor değil. ama blog templatesi olmayan temadan fazla bişeyde beklenmez bence. kolay gelsin.

wmaraci
Konuyu toplam 4 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 4 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al