keremsamet adlı üyeden alıntı

Sabitlenmesi gereken bir konu, teşekkürler.

Benim blogumda robotx dosyası şu şekilde, disallow kısmında search var, buna göre ref olarak nasıl düzenlerim?
Bu ref olayı, sorun yaşamamış siteler için de belirttiğiniz şekilde olmalı mıdır?

User-agent: Mediapartners-Google
Disallow:

User-agent: *
Disallow: /search
Allow: /

Sitemap: http://www.siteadi.com/feeds/posts/default?orderby=UPDATED

@keremsamet, alt altta Disallow sıralayabilirsiniz.

Disallow: /search
Disallow: /*ref*

bu şekilde.

sandokan adlı üyeden alıntı

Yazı için teşekkürler. Fakat bir linkin negatif seo etkisi yaratacağını nerden anlarız?Mesela dosyada verdiğin linklerin bazıları 3 pr li siteler. Bunlardan link almanın negatif seo etkisi yapacağını nasıl tespit ettiğini öğrenebilirmiyim.

aralarında pr değerinin olması bir şeyi değiştirmemekte. Bu pr değeri alan bazı toplist siteleri de var. Sitenize bağlantılar kısmında benzeri linkler varsa veya alakanız yokken bir şekilde böyle çoğalmışsa burada bir anormalik olduğunu siz de google da farkeder. Bu bağlamda sitenize doğal yollarla kazandırılmış backlinkler olması doğaldır. O listede pr7 dolan site dahi bulunmaktadır. Toplu bir şekilde linkler eklendiğinde aşırı link kasımından dolayı zaten Google bize ait olan sitelere ceza vermektedir. Anti seo uygulandığında genelde bu verdiğim sitelere eklenmektedir. Bu yüzden bu listeyi verdim. En azından zararı en aza indirme şeklidir. Bu listeyi kendi sitelerim için de uyguladım. Yoksa doğal yollarla pr3 vb. sitelerden link almak tabiki de olumsuz değildir. Heleki içerik benzerliği varsa pr2ten aldığın link bazen pr7den aldığın linkten daha verimli olabiliyor. Sizin kafanıza takılan noktayı da daha açık bir şekilde belirteyim: Anti seo uygulanmış 1-2 siteyi bulursanız ve bu sitelere "sitenize bağlantılar" kısımlarını paylaşmışlarsa hemen hemen aynı domainlerin link verdiğini görmüş olursunuz. Ben bu gibi durumu bizzat gözlemledim.