-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Biyolog
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Anlamadığım bir şey var. Elinde çok zor bulunur bir jenerik domain var ya hu arkadaş niye bunu değerlendirmezsin niye 10-15 sene güzelim alan adının ırzına geçersin ki böyle?
Mesela biyoloji.com / net / org
.org dışında diğerleri bomboş yani reglenmiş ama öyle duruyor Allah bilir kimin elinde sırf ticari amaçtan dolayı. İşin garip tarafı .org'da alan adının hakkını vermiyor siteye girdiğimde sırf tanıtım yazısı var.
Anlamıyorum ya değerlendirilebilecek o kadar güzel boşta domainler var ki hepsi ticari zihniyetli insanların elinde bence alan adının yaşı ilerledikçe tekrar regleme fiyatı yükselmeli. Böyle şeylerin önüne geçmiş oluruz hiç olmazsa. Zaten bilmem kaç yaşına gelmiş sitede zaten o alan adının ücretini ödeyebilecek duruma gelmiştir bence. 10 senedir faaliyet gösterip de bir alan adı parası ödeyemeyen yoktur herhalde aramızda.
Ben böyle sistemi kınıyorum. Daha fazla alan adı uzantısı çıkmasının tek nedeni bence bunlardır. Böyle alan adlarının değerinin düşmesi için daha fazlada çıkması taraftarıyım.
Amacım kimseyi kızdırmak değildi yanlış anlaşılmasın sadece bu durumu bir futbol takımındaki süper bir oyuncunun sürekli yedek klübesinde oturtulmasına benzetiyorum. Böyle yapan teknik direktörü de eleştiririm kusura bakmayın :mad:
Bilmiyorum benimle aynı fikirde olan var mıdır..
JigSaw
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Kriminolog
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Kapitalist sistem böyle arkadaş. ICANN olayın para kısmına bakar. Parayı alsın da, sattığı kişi ne yaparsa yapsın. Dünyaya faydalı bi icraatı olmuş olmamış umrunda mı. 10 yıllık değilde, 2-3 yıl falan regliyorlar, ticari amaçlı, bir de elin hong konglusu, çinlisi japonu korelisi falan çok denk geliyor, adamlar aşmış aşmış. Yapcak bişi yok, kapitalizm onu ele geçirene kadar kurallarını yaşatır insana.
Kolay gelsin.
KartPazar
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Ön Ödemeli Kart Satışı
-
-
Ad Soyad
B** U**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Mesela ben de domainim tüm uzantılarını aldım ve bırakın yanlış bir şey olmayı, muhakkak yapılması gereken olduğunu düşünüyorum. Ayrıca güzel paylaşım yaptığınız sürece domain adınızın bir önemi olmadığı fikrindeyim.
siyahgiyen
SEO - E-Ticaret Gelir Arttırma
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
SEO - E-Ticaret Gelir Arttırma
-
-
Ad Soyad
M** Ö**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Sen arsayı aldın duruyor. Mütahit gelip sana kızıyor mu arkadaş burası ne değerlendirilir şuraya bir ev yapılsa, avm yapılsa acayip olur bu kurak ve çorak yer. Hatta devlet buna el koymalı çok uzun süre araziyi boş tutana bir daha vermemeli aldığı vergiyi 10 katına çıkartmalı.
Mantıklı mı sence? Adam yatırım amacıyla bir arazi almış ister değerlendirir ister değerlendirmez. Bu konu WMaracinda bir çok defa açıldı. İnsanlar rahatsız olabilir bu konudan ama böyle bu durum. Ayrıca domain alıp satmak bir iş kolu alır değerlendirmez zamanı gelince değerlendirir veya satar.
Yanlış anlama hocam sana laf söylemek için cevap yazmıyorum sadece görüşlerimi söyledim. Sıkıntılı bir durum varsa kusura bakma şimdiden.
1 kişi bu mesajı beğendi.
fatx
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
Webmaster
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam hayrına kim hangi işi yapıyor ki bu devirde? O domainler değerlendirilse de ticari amaçla değerlendirilir zaten. Ben de bazen domain ararken sinirleniyorum 50 tane domain kontrol ediyorum hepsi alınmış, aralarından nadir çıkıyor kullanımda olan ama yapacak bişey yok :)
Öte yandan üstteki arkadaşın da dediği gibi Biyoloji konusunda bir boşluk olduğunu düşünüyorsan mesela biyoloji.com yerine biyolojidunyasi, biyolojiturk, biyologforum, biyoloblog gibi bişey regleyip işe koyulabilirsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Türkolog
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
alan adını arsa gibi düşünün
alırsın ev yaparsın ya da yapmazsın
bu senin bileceğin bir iştir.
kimse de bu arsayı aldın da üzerine niye ev yapmadın deme hakkına sahip değildir.
alan adı internet arsasıdır bunu unutmamak lazım
ancak sizin de söylediklerinizin haklılık payı var
Link satışı ve tanıtım yazısı için PM gönderin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
İnsanlar her ortamda özgürlük ister haklılıklarını haykırırlar. Lakin bazen insanlar fazla özgür olunca ne yapacaklarını bilemiyor.Özgür iradeyle yapılmış bir iş daha halbuki o domainler kullanılsa insanlık yararına geliştirilse çoğu da güzel güzel domainler ama işte dediğim gibi ortaya özgür irade girince insanlar başkasının yararına olucak mı olmayacak mı gözetmiyor. Kaldı ki bireyler almasa ne olucak pusuya yatmış onca çakal kurumsal firma varken :)