Selam arkadaşlar, öncelikle yazımın tamamını okuduktan sonra yorum atmanızı istiyorum her şeyi anlattım...

2012 Temmuz'da android üzerine forum açmıştım 800-900 tane başlık farklı içerik aynı içerik eklenmişti o günden bu güne. Günlük hiti son 3 aydır konu girmememe rağmen 500-600 arası değişiyor forumun haftada bi uğruyorum hatta 6.500 den fazla üye olmuş :D

Her neyse konu bu değil; Ben 1,5 ay önce android uygulama & oyun ve haber ile ilgili bir WordPress blog açtım. 2 hafta önce de android forumumdan link çıkışı yaptım bloguma.

WordPress bloguma açtığım özgün konuları kopyalayarak android forumuma yapıştırıp dibine kaynak link ekliyordum paravan işlevi görsün diye hatta sitelerin ikisi de farklı İP'lerde.

Gel gelelim; WordPress konularım 1 saate index yemekte fakat Android Forumum WordPress'e yaptığım aynı işlevleri yaptığım halde minimum 7 günde indexlenmekte.

7 Günün sonunda index aldığında ise WordPress blogumu geçiyor google sıralamasında :D

Şimdi diyebilirsiniz, blogu bırakıp forumla devam et diye ama 1 haftada index alıyor koca site deliriyorum.

WordPress blogum forumdan aşağıda neden çıkıyor bilen var mı?

Bi ara forumuma spam konular açılıp o konulara da backlink kasılmıştı ve bu backlinkten forumum da nasibini aldı gayet güzel işler oluyor forumumda yani sıralamada güzel giriyor başka sitelerden aldığım konular ile de.

Sorularım;

1- Forum'a yaptığım işlemler konu açtıktan sonra WordPress'e yaptıklarımla aynı fakat WordPress 1 saatte, Forum 1 haftada index alıyor bunu nasıl değiştirebilirim?

2- Blogumda açtığım özgün konular nasıl oluyor da forumdan önce indexlendiği halde ve forum konusunda dipte kaynak link olduğu halde forum beni geçiyor?

İlk defa böyle bir olay başıma geldi sorayım dedim cevaplar için teşekkürler.

Ayrıca VBSEO var fakat sitemap.xml oluşturamıyorum aylardır belki de bu yüzden geç index alıyor :D