MertBalci adlı üyeden alıntı
ya ben etiket olayını hiç anlamıyorum. İçerikler tamamen özgün.
Ben etiketi şöyle yapıyorum;
oyunadı oyunu oyna, kategori ismi oyunları oyna, oyunismi parça1 oyunu oyna, oyunismi parça2 oyunu oyna
bu yanlış bir etiket sistemi mi?
Bana soruyorsan eğer, şahsi fikrim;
Herkesin kendine göre bir tecrübesi ve fikri var. Sadece bu değil herkesin açtığı bloglarda veya forumlarda bir yazısı ve bu yazıya göre oluşan düşünceler var. Çok etiket eklediğim zamanlarda oldu ancak bu yüzden index'im kafasına göre durmadan değişmeye başladı, az etiket eklediğimde ise üst sıralarda çıkmaya başladım. Bununla birlikte kendimi bir konuyu yazdıktan sonra o konuyu nasıl bulacakları hakkında düşündürmeye zorluyorum. Eğitimli kişide, eğitimsizi de siteme nasıl çekebilirim ? Eğitim sadece okul olarak değil zeka olarak ta değişim gösterir. Yani neyi, kim, nasıl, nerede, ne zaman aratır ve nasıl bulur. Bir birey evliya çelebi olarak başlık belirlerken ben ise seyahat ya resullullah kimin sözüdür gibi başka bir yönden çekmeye çalışıyorum. Çünkü yıllanmış ve seosu güçlü siteler zaten baş yapıt olan kelimelerde üst sıradalar ve üst sıralara geçmek gerçekten zor. Bu sayede bende kendi kelimemde üst sıralara çıkıyorum. Yani kimin, neyi arayacağını düşünüp bu aramayı gerçekleştirirken google'ye hangi kelimeleri yazacağını tasarlıyor(çünkü yöreden yörede sadece kültür değil dil kültürü de değişiyor) nasıl bulabiceğini düşünüp etiketleri ona göre ayarlken herkesten önce davranıp üst sıralarda çıkmaya çalışıyorum. Zaman kavramıda çok önemli. Şöyle söyleyeyim seo namına hiçbir çalışma yaptırmadığım bir blog'um galaxy s4'ün çeşitli arama sorgularında buna galaxy s4 etiketi de dahil 2.sıradaydım. Yani birinci sırada google reklamı varken 2.sıraya oturdum ancak 1 hafta kadar sürdü ve tahttan indirildim. Umarım kendi fikrimi nakşedebildim size :)
ek olarak; zeka geçen yazılarm yanlış anlaşılmasın kimseye gerizekalı demiyorum. Herkesin zeka yapısı farklıdır ve buna dayalı olarak herkesin araştırma kelimeleri farklılık gösterir. Kimisi doğum tarihi, kimisi biyografisini, kimisi hayatını, kimisi yapıtlarını vesaire vesaire