Geçenlerde yapmış olduğum İso Mini Blog temasını kullanan bir arkadaş temada son tweetin gözükmediğini söyledi. Bugün de saygıdeğer bir abimin sitede son twwetin gözükmediğini söylemesi üzerine böyle bir yazı hazırlayayım dedim.

Son tweetin gözükmemesinin sebebi Twitter'ın yapmış olduğu api güncellemesi. O yüzden eski kodlar artık bir işe yaramıyor. Peki api güncellemesinden sonra son tweete blogumuzda nasıl göstereceğiz derseniz hemen anlatıyorum efendim.

Öncelikle Twitter üzerinden yeni bir uygulama oluşturmalıyız. Onun için buradaki bağlantıya tıklıyoruz ve Twitter hesabımızla giriş yapıyoruz. Daha sonra doldurmamız gereken bir kaç kısım var. Aşağıda nasıl dolduracağımızı yazıyorum.

Name: Uygulama İsmi – Örn. Usluer Son Tweet
Description: Uygulama Açıklaması – Örn. Usluer Son Tweet İçin Uygulama
Website: Uygulamayı Kullanacağanız Website – Örn. http://www.usluer.net

Doldurmamız gereken kısımlar bunlar. Daha sonra kuralları kabul edip güvenlik kodunu girdikten sonra Create your Twitter application butonuna tıklıyoruz. Butona tıkladıktan sonra karşımıza gelen sayfaki Consumer key ve Consumer secret yazan yerlerin karşısındaki değerleri bir yere not ediyoruz. Daha sonra sayfanın altındaki Create my access token butonuna tıklıyoruz. Bu sefer de bize Access token ve Access token secret adında iki değer veriyor. Bunları da diğerlerinin yanına not ediyoruz. Elimizde 4 adet değer olacak.

Bu işlemleri yaptıktan sonra buradaki dosyayı indirin ve zip dosyasını açın. twitteroauth adında bir klasör çıkacak. Bu klasörü tema klasörümüzün içine atalım ve ardından functions.php dosyasını açıp içerisine aşağıdaki kodları ekleyelim.

include (TEMPLATEPATH . '/twitteroauth/twitteroauth.php');
function son_tweet() {
$consumer_key = 'TUDnilzSYP4TpLRQdipyyg';
$consumer_secret = 'bTTDewvRhQyR8opfNIoX23fPAouUtMS3G4rkFtlmt1s';
$access_token = '130869871-p1XBmkW1dIXLL4lziQ9GJbSuhL5si3BFO5MVTIFm';
$access_token_secret = 'gCTrG3tjPJvqkHSzxQCSLVBGV2H6CsGmZrfWaPrUwg';
$twitter = new TwitterOAuth($consumer_key, $consumer_secret, $access_token, $access_token_secret);
$username = 'isousluer';
$count = 1;
$tweets = $twitter->get('https://api.twitter.com/1.1/statuses/user_timeline.json?screen_name='.$username.'&count='.$count);
foreach ( $tweets as $tweet ){
$id = $tweet->id_str;
$text = $tweet->text;
$created_at = date("Y-m-d H:i:s", strtotime($tweet->created_at));
echo '
'.nl2br($text).'
'.' #'.'
'.$created_at.'
';
}
}


Kodlarımızı ekledikten sonra içerisinde değiştirmemiz gereken yerler olacak. Öncelikle daha önceden not aldığımız 4 adet değeri isimlerinin karşısına girelim. $username yazan kısma da kullanıcı adımızı girelim.

Bu düzenlemeleri de yaptıktan sonra son tweetimizi nerede göstermek istiyorsak o dosyayı açalım ve son tweete göstermek istediğimiz yere aşağıdaki kodu ekleyelim.



Hepsi bu kadar. Eğer her şeyi doğru bir şekilde yapmışsanız sorunsuz bir şekilde kodlarımız çalışacaktır. Css ile sitenize uyarlamak da size kalmış.

Lütfen yaptım ama olmadı demeyin çünkü 5 kez denedim.

Yazı hazırlanırken Tayfun Erbilen'in buradaki anlatımından yararlanılmıştır.

Kaynak: http://www.usluer.net/wordpress-eklentisiz-son-tweeti-gostermek-yeni/