Merhaba,
Hem küçük bir şehirde birkaç yıllık bir üniversitede hem de İstanbul'un büyük devlet üniversitelerinden birinde okumuş biri olarak kendimce gözlemleri söylemek isterim.
İlk olarak mesleği bizlere sorman yerine kendin düşünmelisin. Ama bana sorarsan illa bilişim ile ilgili okumak istiyorsan bilgisayar programcılığı bölümünde okuma. Neden dersen zaten web işleri ile uğraşıyorum yazmışsın daha önceden de donanımdı programlamaydı bu gibi konularda bilgin varsa iki senenin büyük bir kısmında kendini tekrar etmiş olursun. Bu dediğim ufak üniversitelerde de böyle büyük üniversitelerde de. Hele ki lisede de bilgisayar üzerine bir eğitim aldıysan oldukça sıkıcı gelecektir o iki sene. Bilişim ile ilgili farklı konular üzerine açılmış bölümler var. Yazılım mühendisliği artık popülerleşti birçok üniversitede var. Adli Bilişim diye bir bölüm var mesala Fırat Üniversitesinde ve bildiğim kadarı ile Türkiye'de ilk. Yazılım mühendisliği de ilk olarak orada açılmıştı.
İş bulma konusu da yine sana bağlı. En büyük üniversitelerden birinde de okusan küçük, birkaç yıllık bir üniversitede de okusan her şey kendini geliştirmene bakar.
Son olarak eğlenceli bir arkadaş ortamı demişsin o da sana bağlı aslında. Benim ilk üniversitemde de ikinci üniversitemde de arkadaş ortamım iyiydi. Arkadaş ortamı falan ilk başlardan benim de tereddütüm vardı ama sonraları zaten oturuyor o kimle arkadaş olabiliyorsun kimle olamıyorsun farkedersin ama hele ki yurt gibi bir ortamda kalırsan il dışında ilk haftalar arkadaş ortamı oturana kadar 10-15 kişi gezmelere alışman lazım. Merak etme sonradan azalıyor. :)
Şimdilik aklıma gelenler bunlar farklı bir konu takılırsa aklına yardımcı olmaya, fikir vermeye çalışırım. :)