Genç adlı üyeden alıntı

Öncelikle teşekkür ederim ilgi gösterdiğiniz için :)

İTÜ , Yıldız Teknik , Karadeniz , Ortadoğu bu üniversitelerin mühendislikte çok iyi olduklarını duydum ancak şöylede bir şey var gerçekten puanları yüksek . Yinede ben çabalayacağım bu üniversiteler için .

Ortam arıyorum diye değilde hani arkadaşsız çok sıkılırım diye düşünüyorum hani ayrı bi evde 3-4 arkadaşla beraber kalırız felan diye hayaller var :) Menfaatçiliği az çok ablamdan biliyorum herkes rakip zaten :)

Meslek olarak bir kaçı arasında kararsız kaldım sadece . Dil olarak ingilizcenin yanında hangi dili tavsiye edersiniz peki bir kaç ön hazırlık yapmam sizce iyi olur mu Almancam 10 üzerinden 3 derecede.

Sizde inşallah istediğiniz bölümü kazanırsınız.

Her şey için teşekkür ederim :)

Evet İTÜ, YTÜ gibi teknik üniversitelerin puanı biraz yüksektir. Sadece bununla da yetmiyor, girdikten sonrası da zordur. Yani seni biraz kasarlar. Hiç kendini geliştirmemiş sadece okulda öğretilen şeyleri öğrenmiş iki insandan biri İTÜ'de, biri de ne bileyim Erciyes gibi bir üniversitede mühendislik okusa sadece okulda öğretilen derslerle bile İTÜ de eğitim görmüş kişi biraz ağır basar. Üniversitelerde bunun dışında tek fark var o da isim farkı. Ben "cahil" bir işveren olsam iki kişi işbaşvurusunda bulunsa İTÜ gibi bir üniversiteden mezun olanı seçerim. Neyi bilip bilmediğine bakmam. E bu ülkede de işverenler cahil... Sonuç ortada. :)

Elbette bir iki arkadaşın olur. Bölümünde okudukça, ilerleyen yıllara doğru o bölümü hakeden kişiler bölümde kalacağı için işe yaramayan tayfa elenir. Sen seninle kalanlarla devam eder aralarından bir kaçıyla samimileşirsin. Ama işte o kadar. Yani öyle yok şunu yapalım, yok bunu yapalım tarzı bir samimiyet hiç iyi değil. "Hayır" demeyi öğrenmen gerekiyor. Çünkü ilk tanışmalarda filan hayır demeyi beceremezsen, bir daha beceremiyorsun, çoktan onların çekimine giriyorsun çünkü. Menfaat konusunda ne olursa olsun, kendin not al. ;)

Almanca şu sıralar iş tekliflerinde ikinci dil ağırlıklı. Fazla dil öğrenmek göz çıkarmaz, hangisini öğrenebiliyorsan öğren. :D

Teşekkür ederim, herkes istediği bölümü kazanır inş.
Rica ederim, başka sorun olursa buralardayım. :)