foxmuld3r adlı üyeden alıntı

Kullanıcıları yanlış bilgilendiriyorsunuz. Proticarette sanal pos ücretli değil. Tüm banka sanal pos entegrasyonları yazılımda ücretsiz geliyor. PAYU ücretli. Bu da ücretli olmalı zaten. PAYU her müşteriden aidat, komisyon alıyor, kar sağlıyor. Proticaret onlar para kazansın diye yazılımlarını güncel tutacak değil.

Siz yazımı okumadan yorum yapmışsınız. Benim söyleme istediğim ile sizinki aynı paralelde. Ben kullanıcıların tamamen ücretsiz olduğu bir e-ticaret sistemi düşünmelerinden rahatsızım. CMs olarak opencart veya prestashop un çekirdek yapısı ücretsiz olsa bile birçok bileşen ve modülü ücretli diyorum. Bunun proticaret için olduğunda uzak durulmasını yadırgıyorum.
Nihayetinde hepsi çekirdek yapı olarak ücret almıyorlar, ama ekstra eklentiler için ücret talep ediyorlar. Bu da oldukça normal bir durum.
Ayrıca hazır cms ler için eklentinin ileride oluşturacağı güncellemeleri adına bilgi ve becerin varsa devam et. Yoksa sürekli desteği veren proticaret gibi sistemleri kullanmak oldukça doğru bir davranış olur diyorum.

Yukarıda bahsettiğim de bu idi. Ama yanlış anlaşılmışım gibi geldi bana...