Genç adlı üyeden alıntı

İsim farkı acayip etkiliyor bu konuda çok şey gördüm :) kimi abilerim sırf ismi var diye itü-boğaziçi-ytü-odtü vb. gibi üniversitelerde kötü olsada bölümlerden bi kaçını yazıp sadece işte Bu üniversiteden mezun oldum diyerek iş sahibi olma hayalini düşündüler ve öyle uyguladılar.

Hayır demek heee , o konu benim için çok zor :D Hiç hayır demedim hep uydum ne derlerse arkadaşlarım ama sanırım üniversitede boyutlar değişiyor bir an önce hayır demeyi öğreneyim ve ona göre çabalıyım :)

İngilizcem o kadar iyi değilken bi yandanda Almancaya başlayacağız yani , Babam Fransızca öğrenmiş lisedeyken banada fransızca öğren diyor sizce günümüzde eskiye oranla önemini kaybetti mi Fransızca ?

Sizide oyalıyorum ama gerçekten çok yardımcı oluyorsunuz Allah razı olsun :)

Evet isim farkı etkiliyor. Şöyle bir şey yapabilirsin, kaliteli bir üniversiteye girdikten sonra üniversitenin Erasmus programlarına katılıp yurtdışına 1-2 dönemlik gidip, oradaki üniversitede okuyabilirsin. Böylelikle hem İngilizcen (ya da hangi ülkeye gidersen o ülkenin kullandığı dil) gelişir, hem de yurtdışında okuduğun için havan olur. :cool:

Ayrıca üniversite bittikten sonra 2 yıl da yüksek lisans yaparak "yüksek mühendis" gibi bir ayrıcalığın olur ve maaşların ortalama 150/250$ arasında ekstra ücrete gelir.

Dillerin önemi çalışacağın ülke, çalışacağın sektörün uluslararası işverenleriyle alakalı biraz. Fransız bir şirketle çalışırsan elbette öncelik Fransızca olur. :)

Hayır demek üniversitede gerçekten işe yarıyor. Aksi taktirde kendini bilinmedik sularda yüzerken buluyorsun. Üniversitede ilk yıl başıma gelmişti. :p Daha sonra tek tek arkadaşlıkları bitirince hem notlarım yükseldi, hem daha sağlam olmaya başladı üniversite. Gerçi yine bir çok dersten kaldım, ama olsun. Önemli olan geçtiğim derslerde yüksek notla geçmiş olabilmek. :D

Amin cümlemizden.