Günümüzde t-shirt tasarımları hazırlayabileceğiniz internet siteleri mevcut. Fakat Photoshop’un sunduğu özgürlükler dünyası ile t-shirt çizimleri yapmak daha cezbedici olabiliyor. Bu makalemizde t-shirt tasarımının temeline ineceğiz ve en basit yöntemlerle ilgi çekici örnekler hazırlayacağız.

Başlangıç

Google Görsellerden herhangi bir t-shirt görüntüsü edinin. Ben aşağıdaki görsel üzerinden çalışacağım.



Renklendirme

Orjinal rengimiz beyaz. Fakat diğer renkleride kullanmak isteyenler olacaktır. Siyah ile başlayalım.

Siyah

Image > Adjustment > Levels (CTRL+L) alanına gidiyoruz ve renkleri tamamıyla ters çevirecek bir efekt uyguluyoruz. Aşağıdaki rakamlar üzerinde çalıştığımız t-shirt için uygundur fakat farklı tonlamalardaki örnekler için değişik sonuçlar verebilir. O yüzden yaklaşık değer olarak yayınlıyoruz.



Diğer renkler

Renklendirme de siyah ve beyaz dışında tüm işlemleri Image > Adjustment > Hue Saturation (CTRL+U) alanından yapabilirsiniz. Sarı, kırmızı, mavi ve yeşil renklerini örneklendirelim. Renklendirme işlemini beyaz t-shirt üzerinden yapmaktayız.









Hue/Saturation penceresinin değerleriyle oynarak farklı varyasyonlar da elde edebilirsiniz.

Cep istemiyorsak

Orjinal fotoğrafımız üzerinde cep mevcut. Cep kullanmak istemeyenler için çok basit bir teknik var. Herhangi bir Marquee Tool (M) aracılığıyla cebin çevresini seçiyoruz. Sonrasında seçimi sağ tıklıyoruz ve Fill alanına gidiyoruz.



Açılan Fill penceresinde Use kısmından Content-Aware seçimini yapıyoruz. Blending ise Normal – 100% olarak kalıyor. Ve cebimiz yok oluyor.

Baskı

1. Örnek : Skyrim görseli

T-shirt üzerine Photoshop ile baskı yapmak gayet eğlenceli. Baskıda kullanacağımız görseli seçelim.

Buradaki görsellerden birini örnek olarak kullanacağız.

Baskıyı t-shirt üzerine uygulamak için baskının olduğu layerı yukarıya taşıyoruz. Klavyemizin ALT tuşuna basıyoruz ve imlecimizi iki layerın arasına getirip sol tıklıyoruz.



Böylece görsel sadece t-shirt üzerinde aktif oluyor. Şimdi blending mode değerleriyle oynayacağız. Böylece görseli t-shirt üzerine tam olarak yedireceğiz.



Hazırladığımız örnek baskı için en uygun blending mode değeri Screen. Siz de Screen seçimini yapın ve farkı görün.

2. Örnek : Duman

Siyah t-shirt üzerinden çalışacağız. İlk olarak klavyemizin D tuşuna basıyoruz ve Photoshop’un renklerini varsayılan (siyah-beyaz) haline getiriyoruz.

Sonrasında t-shirt üzerine yeni bir layer oluşturuyoruz. Yeni layerımızın seçiliyken Filter > Render > Clouds alanına gidiyoruz. Hemen arkasından Filter > Render > Difference Clouds alanına gidiyoruz. Efekti 2-3 kere tekrar ediyoruz. Bu işlemi CTRL+F tuşuna basarak yapabilirsiniz. Şimdi de yukarıda anlattığım gibi bu layerı sadece t-shirt layerını etkileyecek hale getiriyoruz. Yani iki layerın arasına imlecimizi getirip ALT tuşuna basılıyken sol tıklıyoruz.



Son olarak layerın blending mode değerini Color Dodge olarak değiştiriyoruz.



Kapanış

Aslına bakarsanız her şey birkaç blending mode değerine bakmakta. Araçlardan ise Color Balance, Hue Saturation, Curves ve Levels fazlasıyla yeterli olacaktır. İşin güzel kısmı ise bütün bunları yapmak için profesyonel bir Photoshop kullanıcısı olmanıza bile gerek yok.

Sizler için hazırladığımız birkaç oyun temalı örnek görsel ile veda ediyoruz.



Kaynak : http://www.adobewordpress.com/photoshop-t-shirt-tasarimi