teknoabi adlı üyeden alıntı


[B]Üstad aslında en çok merak ettiğim konulardan biriydi bu fakat zaten hali hazırda kurulmuş bir şirketin ürünlerini satacağım için sorun olacağını zannetmiyorum.Peki bir diğer sorum şu sadece havale ve paypal ile ödeme alırsam vergi vb şeylere gerek kalır mı?



neticaret nickli arkadaş sana yardımcı olmuş. Bende bir kaç nokta ekleyeyim. Öncelikle hali hazırda bir şirketin ürünlerini satacaksan dahi o şirketin sahibinin bankalara online ödeme başvurusu yapması lazım.

PayU yada Paypal gibi sistemler kullanabilirsin fakat PayU yada Paypal gibi sistemlere üye olmayan kişiler sana ödeme yapamaz. Yani önce üye olmaları gerekir. Bir ürün almak için bu sıkıntıya katlanacak kişi de çok azdır.

Havale sistemi ile ödeme alıcam dersen internet gibi güvenin çok düşük seviyelerde olduğu bir ortamda sıkıntılar çıkar. Müşteri malı almadan havale yapmak istemez, sen ödeme almadan malı göndermek istemezsin. Hadi bu sorun aşıldı diyelim. Pek zannetmiyorum ama ayda toplam 7 bin liralık havale aldın. O zaman maliye seni incelemeye alır. Çünkü satış yapılarak kazanılan her kuruşun vergisi verilmek zorundadır.

Görüyorum ki bu işe heveslisin. Tutmaz, olmaz diyerek hevesini kırmak istemiyorum. O nedenle sana tavsiyem kur bir wordpress. Ekle ürünlerini. Paypal yada PayU sistemlerine ek olarak havale ile ödeme kabul et. İlk bir kaç ay gözlem yap bakalım, sitene kaç kişi geliyor, bunlardan kaç tane sipariş var diye. Ziyaretçi sayın bir kaç bin olursa ancak o zaman düşün kredi kartı ile ödeme sistemini ve kaliteli bir e-ticaret yazılımını.