MrAuTHoR adlı üyeden alıntı

Havale ile ödeme alıcam diyorsan güvenlikle alakalı herhangi bir sıkıntı doğuracak bir durum olmaz zaten. Eklersin ürünlerini, birde sipariş formu oluşturursun, müşteri bilgileri girdikten sonra havale yapacağı hesap numaralarını gösterirsin. Müşterinin verdiği telefon numarasını ararsın, son derece düzgünce konuşursun, güvenini artırırsın. Piyasada çok zor bulunan, gerçekten ihtiyaç duyulan ve düşük ücretli bir ürün satacaksan koşa koşa bankaya giderler sana havale yapmak için. Her yerde bulunan, çokta gerekli olmayan ve yüksek ücretli ürünler satacaksan işin her halükarda zor.

Hazır yazılım, ücretli E-Ticaret sitesi kurucam diyorsan yine sıkıntı olmaz. Verirsin yıllık 1.250 TL civarı bir para. Ne hosting düşünürsün, ne kodlama, ne entegrasyon nede güvenlik. Onlar her şeyini yaparlar.

Hazır yazılım ücretsiz E-Ticaret sitesi kurarsan da o zaman azda olsa kodlamadan anlayıp çok fazla araştırma yapman, hosting ve güvenlik sertifikaları gibi giderlerin olması lazım. Tabi bu noktada çıkacak yada çıkması muhtemel bir sürü sorunla senin uğraşman lazım.

Ben bir firmada E-Ticaret sitesi yöneticiliği yaptım, aynı zamanda yazılımcıyım. O nedenle verilebilinecek en ideal tavsiyeleri vermeye çalışıyorum.

Herkesin gönlünden geçen minimum parayla maksimum iş ortaya koymaktır. Fakat maalesef öyle bir şey yok. Maksimum iş ortaya koymak istiyorsan ilk mesajımda belirttiğim yıllık 15 bin TL'yi gözden çıkaracaksın ki zarar etmeyesin. Paran yoksa o zaman mecburen minimum işe razı olacaksın ve bunun sana dönüşü de minimum olacak.

İçini karatmak istemiyorum ama E-Ticaret uzmanlarına göre E-Ticaret işine girmek isteyenlerin cebinde en az 250 bin TL olması gerektiğini ve minimum 1 yılı zarar olarak görmeleri gerektiğini söylüyor :)


Gerçekten teşekkürler.Büyük paketlerle başlamam şu an için gereksiz elimdeki ürüne göre . Bana en mantıklısı bir eticaret firmasıyla çalışmak gibi geliyor fakat ondada piyasaya girememekten korkuyorum.Çünkü isim kullanıcılar için yeni olacak ve google ın benim ürünlerimi göstermeside zor olacak gibi sanırım reklam içinde harcama yapmam gerekiyor..