Öncelikle merhabalar arkadaşlar, bu yazımda farkındalık nedir? Ne değildir? Bu iki soruya değinmeye çalışacağım, bağzı bilgili arkadaşarın yazılarında farkındalık iyi bir insan olmaya çalışmak değildir der, ben ise bu öngörüye karşıyım. Farkındalık artdıkça insanlar bilinçlenir, bilinçlendikçe yaptıkları hataları azaltırlar yapılan hatalar azalınca bu da bizleri iyi bir insan olma yolunda adım adım ilerletir, yapılan hataların azaltılmasına dar bir açıdan bakmamak gerekir hataların azalması denince aklınıza " kavga etmemek, küfretmemek " gibi belli olgular gelmesin olaya geniş açıdan bakmak gerekir.
Farkındalık Nedir?
Farkındalık sadece normal yaşantınıza devam ederken yaptığınız & yapacağınız herşeyi izlemeye çalışmanızdır, yaptıklarınızın farkına varıp yapmadan önce iyi veya kötü diye değerlendirebilmektir. Bu değerlendirme sürecinde iyi bir insan olmak için adım adım ilerlemiş olacaksınız, yaptığınız hataları yapmamaya, düşüncelerinizi kontrol etmeye başlayacaksınız.
Ben Zaten İyi Bir İnsanım !
"Peygamberler harici" hiç bir insanın dört dörtlük olmadığı gibi sizinde dört dörtlük olmadığınızı belirtmek isterim. Hiç bir insan dört dörtlük değildir, hiç bir insan dört dörtlük olamaz, yapacağınız en ufak bir yanlış bile sizi dört dörtlük olmaktan mahrum bırakır. İyi bir insan olmak için, kötü bir insan olmanız gerekmez iyi insan'da iyi bir insan olabilir, genel olarak iyi olan bir insan, yaptığı bağzı yanlışları düzelterek daha iyi bir insan olabilir, bu yüzden farkındalık çalışmalarına başlamanız için kötü bir insan olmanız gerekmez.
Kendinizi İzleyin ;
Örn:/ Bir hırsızlık yapıyor iseniz, kendinizi izleyin kendinizi izlemenizin en kolay yollarından birsi'de soru sormakdır. Kendinize sorun ben şuanda ne yapıyorum? Cevap verin:/ Hırsızlık yapıyorum daha sonra düşünün ; bunu ben kendi isteğim ilemi yapıyorum? Yoksa egomun mahkumumu oldum? Daha sonra doğru cevabı bulacaksınız ve on hırsızlık yapmaktan vazgeçiceksiniz, hoop iyi bir insan olmak için iyi bir adım daha attınız. Fakat kendinizi her an izlemelisiniz, okula giderken, işe giderken, annenle, babanla veya arkadaşın ile tartışırken kısacası günlük yaşantınızda sürekli kendinizi izleyerek bu sorunu kendinize sorun.
Hemen Başlayın ;
Bu yazıyı okuduktan sonra " BUNLARI BEN ZATEN BİLİYORUM" derseniz, direk bir gol yemiş olur bu oyuna 1-0 geride başlarsınız, 1-0 geride başlamaktan'da öte söyleyeceğiniz o lanetli kelime sizi farkındalık'dan çooooooook öte bir yere götürecek ve egonuza mahkum olucaksınız. Fakat "BEN HİÇ BİRŞEY BİLMİYORUM HEMEN BAŞLAMAM GEREK" derseniz, direk bir gol atmış olur ve bu oyuna 1-0 önde başlamış olursunuz seçim sizin elinizde..
KAYNAK : Farkındalık Nedir?
NOT : Yazının devamı gelecektir.