Tek başınıza senaryo bölümlerini oynayabilirsiniz.Oyun her zaman 4 kişi başlıyor.Tek başına bölümünde siz ve diğer 3 bot oynuyorsunuz.Farklı haritalar yükleyebilirsiniz hep aynı haritaları oynamak zorunda değilsiniz.
-----------------------------------------------------------------------
Belirtmek istediğim hep aynı haritalar değil, hep aynı senaryolar. Tek oynadığınız süreç içerisinde botların yapay zekası sayesinde unique bossları görmek pek nasip olmuyor.
SENARYO
Burada online olan diğer oyuncularla haritaları oynayabilirsiniz.İster sadece arkadaşlarınızla isterseniz diğer oyuncularla.
---------------------------------------------------------------------
4 kişi veya 4vs4'ten 8 kişi. Çocukluğunuzu bilmiyorum ama şahsen ne kadar kişi sayısı fazlaysa o kadar iyi, en azından benim için.
DÖNÜŞÜM
Burada oyunu farklı şekillerde ayarlayarak oynayabilirsiniz.Mutasyonu değiştir kısmında birçok farklı seçenek var.
----------------------------------------------------------------------
Oyunun yabancısı değilim. Dönüşüm açısından en son hatırladığım TANK karakteri şansına veriyordu ve bilmeyen kişiye gittiğimi tamam yani bırak oyunu..
REALİZM
Senaryoları daha gerçekçi şekilde oynamanızı sağlar.Örneğin ölen arkadaşınız geri gelmez veya kolaylıkla bulduğunuz silahlar sağlık gibi materyalleri bulmanız daha zordur.
----------------------------------------------------------------------
Ölen arkadaşların bir süre sonra tekrar canlandığını hatırlıyorum ? Tek kapılı odalar'da yardım isteyişlerini hatırlar gibiyim. Silahları düzgün kullanmak değil çarçur ettiğinizde dahi safe house'ye rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Enfeksiyon kapmış kişilerin sizle savaşında enfeksiyon kapmamanız realistliğe büyük bir tepki bence. Tabanca'nın bitmemesi de ayrı konu tabii.
DİRENİŞ
Burada zamana karşı zombilere ve özel enfektelere direniyorsunuz çok güzel farklı direniş haritaları var tavsiyem mesela Helms Deep- Reborn haritasına bir bakın derim.
TEMİZLİK
Kalkanları ilk defa görüyorum desem yeridir. Yine özel yapım haritalar var anladığım kadarı ile ama yinede önceki maddenize karşı geliyor. Hayal ürünü olan Helm Deep'te sınırsız mermi bulunduran makinelerle savaş.?
Şahsınıza özel olarak bir eleştiri yapmamama rağmen öyle anladığınızı düşünüyorum ki böyle maddeli bir şekilde yazılar yazmışsınız :) Maddelerin altına kendi fikrimi yazdım ancak şu var. L4D karşıtı olmamakla birlikte ilk oynayanlarındanım. Zevkler ve renklerin kişiye göre değişeceğini bilecek kadar tecrübeli ve Infestation'un her yönden bu oyundan üstün olduğunu konuşabilecek kadar iddialıyım :)