lostyazilim

Hangi Pasaportu Alabilirim?

5 Mesajlar 1.646 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

shateiel shateiel Biologist Kullanıcı
  • Üyelik 03.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 1703
  • Beğeniler 659 / 509
  • Ticaret 9, (%100)
Merhaba arkadaşlar, üniversite öğrencisiyim ve biraz önce vodafone'un bu kampayasıyla karşılaştım katılım esasları ve ödüle hak kazanma esaslarında pasaport sahibi olma kuralı var. Bende pasaport olayını bir araştırayım dedim. Pasaport çeşitlerinı sıralamak gerekirse;

• Umuma Mahsus Pasaportlar

• Hususi Pasaportlar

• Hizmet Pasaportları

• Diplomatik Pasaportlar

Bunların açıklamalarını okuduğum zaman öğrencilere dair bir tabir bulamadım. Ayrıca harçsız pasaport diye bir olay buldum o da şu şekilde;

Umuma mahsus pasaportlar harca tabidir. Ancak sosyal, kültürel, eğitim ve sportif amaçlarla yurt dışına gidecek öğrenci, öğretmen ve üniversitelerde öğretim görevlilerine aşağıda belirtilen durumlara uygun şartlara sahip kişiler ile havayolu şirketlerinde çalışan uçucu personele bu tür pasaportlar harçsız olarak verilmektedir. Havayolu personeli için bu pasaportların süresi 2 yıl olarak verilmekte, öğrenci, öğretmen ve öğretim görevlileri için verilecek süre Maliye Makamlarınca belirlenmektedir.

1. Bu yazının başlangıcına göre umuma mahsus pasaport'u mu alabilirim? Yoksa hususi pasaport mu?

2. Ayrıca vodafone'un bu kampanyasını oldu da kazandım böyle bir aktivite için harçsız pasaporta başvurma hakkım var mıdır? (çoğu üni. W&T için öğrencilerine başvuru kağıdı vermiyormuş)

Bilgisi olan varsa, bilgilendirirse çok sevinirim :)

wmaraci
reklam

yefecrin yefecrin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek SKS
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** I**
  • Mesajlar 977
  • Beğeniler 182 / 187
  • Ticaret 51, (%100)
Umuma Mahsus Pasaportlar bordo pasaport alabilirsiniz, diğerlerini alabilmeniz için belli başlı gerekçeler gerikyor, öğretim görevlisi olma devlet memurluğunda bilmem ne kadar çalışma vs, siz şimdilik sadece bordo pasaport alabilrisniz. onu almak için de herhangi bir bankaya gidip harç ücretini ve pasaport defter bedelini yatırıp, iki adet de biyometrik foto çektirip eposaportgovtrden size en yakın emniyet müdürlüğünden randevu alıyorsunuz, sonrada gidip çıkarttırıyorsunuz ama en kötü 300 tl hazır tutun :)
shateiel

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 03.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 1703
  • Beğeniler 659 / 509
  • Ticaret 9, (%100)

canisik adlı üyeden alıntı

Umuma Mahsus Pasaportlar bordo pasaport alabilirsiniz, diğerlerini alabilmeniz için belli başlı gerekçeler gerikyor, öğretim görevlisi olma devlet memurluğunda bilmem ne kadar çalışma vs, siz şimdilik sadece bordo pasaport alabilrisniz. onu almak için de herhangi bir bankaya gidip harç ücretini ve pasaport defter bedelini yatırıp, iki adet de biyometrik foto çektirip eposaportgovtrden size en yakın emniyet müdürlüğünden randevu alıyorsunuz, sonrada gidip çıkarttırıyorsunuz ama en kötü 300 tl hazır tutun :)

Harçsız pasaport alamıyor muyum :(

yefecrin yefecrin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek SKS
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** I**
  • Mesajlar 977
  • Beğeniler 182 / 187
  • Ticaret 51, (%100)

shateiel adlı üyeden alıntı

Harçsız pasaport alamıyor muyum :(

bu devlet neyi bedava veriyor ki :D ben 10 yıllık pasaport aldım toplam 513 tl tuttu
shateiel

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 03.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 1703
  • Beğeniler 659 / 509
  • Ticaret 9, (%100)

canisik adlı üyeden alıntı

bu devlet neyi bedava veriyor ki :D ben 10 yıllık pasaport aldım toplam 513 tl tuttu

Eyvallah haklısın tabi :D Teşekkürler bilgi için :)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al