Natura Paintball adlı üyeden alıntı

Google algoritmasını kullanıcıya en doğru, en alakalı, en faydalı sonucu verebilmek için sürekli geliştiriyor. Backlink kasarak kaliteli içeriği olan siteleri alaşağı edenlere artık bir dur demek istiyor.

Google'ın kendi webmasterlarının bir numaralı tavsiyesi şudur:

"Sayfalarınızı öncelikle kullanıcılar için yapınız, arama motorları için değil."

Adamlar kullanıcılar için uğraşıyorlar, websiteleri nasıl ihya ederiz diye değil. İçeriği sürekli güncel olan websitesini sosyal kanallar yoluyla da kullanıcısına buluşturanlar kazanacak. Şuradan backlink paketi alayım üst sıraya fırlayayım diyenler hala bir şeylerin yolunda gitmediklerini anladıkları her an böyle sitem edip duracak...


keşke gugılda kullanıcılar için birşeyler yapsa da samimyetine inansak.

Ek Olarak:

Natura Paintball adlı üyeden alıntı

Okudum, yalnız diğer arama motorlarını sevmiyorum mesela bing çok ağır bir algoritması vardır. Google gerçek emeğin karşılığını veriyor kısa sürede. Diğer arama motorları ne yaparsa yapsın google in düşeceği herhangi bir durumdan avantaj sağlayamaz. PR(halka ilişkiler denmiş) için adamlar daha ne yapsın bir sürü analytics, web tools, page speed insight vs. sunmuş. Oturup bizle çay mı içsinler :) Bu tür çamur atılması gereken bir firma varsa kesinlikle facebook'tur. Reklam işinden bir sürü mağdur olan var.


yakında diğerlerinin nasıl bundan faydalı çıkacağını görürsünüz. ama her zaman olduğu gibi türkiyede bu iş yine zaman alır. çünkü maalesef türklerin hayatı para olmuş. dünyanın x bir yerinde insanlar bir şeye isyan edip protesto edebilirken türkler alacağı $10 a bakıyorsa, herkesin yardım ettiği bir yere bir türk girdiği anda "5 tl verene" diyorsa bence biz türkleri dünyanın her yerinden banlasınlar. her sistemden, her yerden yasaklanmalıyız.

ayrıca feysbuka gösterdiğiniz tepkinin milyonda 1 ini gugıla gösterseniz emin olun gugılında türklere bakışı değişirdi.

gugıl o kadar reklam veren banlıyor paralarını iç ediyor. hangi reklam verene bu paralar iade edilmiş?
lafa gelince para olarak değil gösterim, tıklama vs.. olarak iade edildi deniliyor ama onlarında kanıtı yok bu yönde.
biz türklerin kafa bu şekilde gittikçe gugıl en büyük parayı bu ülkeden aldırır bir allahın kulunada para vermez.

wp çıktı mertlik bozuldu zaten.

Ek Olarak:

imamet adlı üyeden alıntı

Google kazanıyor.
SEO kaybediyor.

Hocam zaten böyle olmalı. Bende sitelerime seo yaptırmadım değil . Fakat bence seo denilen şeyin %50 hile hurdadan oluşmakta. Link al, tanıtım al falan filan. Site kaliteli olmasa da yukarı çıksın. E google buna göz yumacak değil ben olsam bende yummam. Adamlar bu işi para için yapıyor ve belli bir grup var ve bu grup adamların daha fazla kazanmasına engel oluyor. Bence şu anda google su altından seo ya büyük bir savaş aşmış durumda.

Fakat burada ki sorun hem kaliteli hemde seo culardan uzak sonuçlar. Tabi buda kolay değil. Çünkü seo olayının %50 hile hurda ama %50 side gerçekten sitelere kalite kazandıran konulardan oluşmakta. Bu ikilem arasında kalan google bence bir çıkış yolu arıyor ama işi de oldukça zor diyorum düşünüyorum. Paylaşım için teşekkürler.


bazı şeylerde yukarıda oldukça mecburen kaliteli olur.
bir şansta icabında verilmeli.
kaliteli olsun diyorsan bastıracaksın parayı sağlam gireceksin, kaliteli gireceksin.

onun haricinde kalite zamanla gelir.
bu her markada bu şekildedir. olmayanlarda zaten çok büyük para ile girmiştir piyasaya.