lostyazilim

Tasarım ve Türkiye

17 Mesajlar 2.444 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Muhsin ASLAN Muhsin ASLAN Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Developer
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1120
  • Beğeniler 1086 / 244
  • Ticaret 1, (%100)
Hiç blog yazmak adetim değil aslında konuya nasıl girecem onun hakkında bile fikrim yok :) Hadi hayırlısı..

Türkiyede çok güzel tasarımcılar var bundan eminim, hatta birkaçı bu forumda.
Ben kendimden örnek vermem gerekirse bulduğum ücretsiz veya ücretli tasarımı dökmekten hoşlanırım paylaşırım hatta, ama diğer kişiler bu şekilde değil. Photoshop, Fireworks, Illustrator bilenler neden bir Blog tasarımı, haber tasarımı, İddaa tasarımı, forum tasarımı, Portal tasarımı, anket tasarımını ücretsiz veya ücretli olarak paylaşmıyorlar.

Artık Rusların tasarımlarına bakmayalım "of be ne güzel tasarım yapmış herif" diye. Kendimizi gösterelim birazcık onlar desinler "ulan noluyo bu Türklere süper tasarım çıkarmaya başladılar" diye.

Örnek olarak wmaracı tasarımını eleştirebilirim mesela;

wmaracını diğer sitelerden ayıran birkaç özellik var sadece ve geri kalan tamamen aynı bu konuda konuşmak bana düşmez aslında. Ama bu şekilde eğer yöneticiler memnun olmazsa bu kısmı silebilirler veya konumu tamamen kaldırabilirler.

Wmaracı tasarımında duyuru olmasaydı mesela, diğer webmaster sitelerinden hiçbir farkı kalmazdı. Klasikleşmekten kurtulmak gerekiyor aslında birazcık.

Artık olduğumuz yerde değilde, birazcık hızlanalım hatta mümkünse koşalım. Öğrenmenin hiçbir zaman sınırı yoktur. Bilgimizi paylaşalım hata. Ben bu konuyu açarak çıkarcı davranmıyorum. Benim demek istediğim tasarım yapın ücretsiz koyun değil. Ücretli koyun ama güzel tasarım yapın. Mesela karşılaştırmak istiyorum birkaç tasarım..

Mesela Türkiye'nin benim gözümdeki büyük firmalarından biri. (Tasarım bu şekilde olmamalı)

Bu firmada yabancı bir ülkeye ait ama değer vermiş web sitesine.(en azından bu şekilde olmalı)

Forumda, Facebook'ta Sürekli takip ettiğim bir kişi;
http://wmaraci.com/forum/uyeler/16803-saittuzcu

Dikkat ettiğim tasarımlarını takip ettiğim tek kişi. (Türk olarak).

Tasarımlarımızı iyileştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Benim gibi düşünenler birazdan belli olur zaten ama bu konu çöp olmasın.
leavesoccer kontdraweb

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Adobewordpress Adobewordpress WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Tasarımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad V** Ö**
  • Mesajlar 677
  • Beğeniler 58 / 418
  • Ticaret 1, (%100)
Türkiye'de herkes tasarımcı şu sıralar. Twitter ilk duyulduğunda da herkes sosyal medya uzmanıydı. 1-2 yıl önce de herkes SEO uzmanıydı.

Ama hiçbiri bu işi hakkını vererek yapamıyor. Çünkü bilgileri yetersiz. Tasarım üzerine doğru düzgün site yok. Olanlarda özgün değil.

Dediklerinize katılılıyorum. Fakat verdiğiniz linklerdeki tasarımlar başarısızlar bence. Hem göze hitap etmiyorlar, hem de teknik anlamda geri kalmışlar.

İyi çalışmalar.
mujdatsayar Muhsin ASLAN

kişi bu mesajı beğendi.

adobewordpress.com ~ “güncel tasarım okulu”

• Üyelik 10.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Developer
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1120
  • Beğeniler 1086 / 244
  • Ticaret 1, (%100)

Adobewordpress adlı üyeden alıntı

Türkiye'de herkes tasarımcı şu sıralar. Twitter ilk duyulduğunda da herkes sosyal medya uzmanıydı. 1-2 yıl önce de herkes SEO uzmanıydı.

Ama hiçbiri bu işi hakkını vererek yapamıyor. Çünkü bilgileri yetersiz. Tasarım üzerine doğru düzgün site yok. Olanlarda özgün değil.

Dediklerinize katılılıyorum. Fakat verdiğiniz linklerdeki tasarımlar başarısızlar bence. Hem göze hitap etmiyorlar, hem de teknik anlamda geri kalmışlar.

İyi çalışmalar.

Haklısınız deviantart'daki göstediğim tasarım şu halimize göre bulutların üstünde diyebilirim aslında :)

3525 3525 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 27.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2967
  • Beğeniler 1073 / 440
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam iyi tasarımcı olabilmek için neler yapmamız gerekiyor, ben özellikle Japon sitelerini çok seviyorum. Onlar gibi güzel tasarımlar çıkarmak istiyorum ama grafiğim çok berbat, ona göre bir öneri sunun.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 10.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Developer
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1120
  • Beğeniler 1086 / 244
  • Ticaret 1, (%100)

agg1401 adlı üyeden alıntı

Hocam iyi tasarımcı olabilmek için neler yapmamız gerekiyor, ben özellikle Japon sitelerini çok seviyorum. Onlar gibi güzel tasarımlar çıkarmak istiyorum ama grafiğim çok berbat, ona göre bir öneri sunun.

Hocam konuda da dediğim gibi ben tasarım yapamıyorum ps bilgim az daha çok html/css/php üzerine yoğunlaşıyorum. Sait tuzcunun ban'ı açıldığında bize yardımcı olacağından eminim.

Valkyrie Valkyrie Interface Designer / IT Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Interface Designer / IT
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 1365
  • Beğeniler 20 / 195
  • Ticaret 2, (%100)
Hazırcı bir topluluk olduğumuzdan kaynaklanıyor olabilir bence.
mujdatsayar Muhsin ASLAN

kişi bu mesajı beğendi.

the World shall know Pain
Interface Designer / IT

• Üyelik 10.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Developer
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 1120
  • Beğeniler 1086 / 244
  • Ticaret 1, (%100)

Valkyrie adlı üyeden alıntı

Ya hocam adam güya webmaster eline bir program almış beğendiği siteyi indiriyor tamamen kodları css, resimlerle birlikte, firmanın biriyle anlaşıyor web sitenizi yapayım diye renklerini değiştiriyor Kusura Bakmayın "Çakıyor" yani :(

Onur89TR Onur89TR Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek .
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 2376
  • Beğeniler 704 / 791
  • Ticaret 1, (%100)

Adobewordpress adlı üyeden alıntı

İyi çalışmalar.

Dostum senden de bir WP teması görmek isterim. Açıkçası Photoshop ile WordPress bilgin birleştiğinde ortaya çıkacak temayı düşünemiyorum. :rolleyes:

mujdatsayar mujdatsayar M.Kemal Atatürk Kullanıcı
  • Üyelik 04.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Grafik tasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1285
  • Beğeniler 452 / 308
  • Ticaret 0, (%0)

Valkyrie adlı üyeden alıntı

Aslında hazırcı değiliz arkadaşlar gerçekten, ama bize fırsat verilse çok güzel şeyler ortaya çıkarırız. Neden yabancıların tasarımı güzel size bir örnek vereyim.

Almanyada bir tanıdığım vardı tasarım üzerine bir ajansı var şimdi şöyle özetleyim o tanıdığım insan bana dedi ki türkiyede tasarım denen birşey yok dedi doğru diyorsun abi dedim oda yok doğru demiyorum aslında çünkü türkiyede her zaman geri kafalılar olmuştur olacaktır demişti, bende biraz açıklar mısın abi dedim oda dedi ki. Bak şimdi bizde müşteri gelir yaptıracağı tasarımı anlatır sevdiği olması gereken renkleri söyler tasarımı anlatır amacını söyle bu şekil birşey çağrıştırsın gibi gibi teknik bilgileri verir gider, bizde tasarımı yaparız, ama türkiyede böyle değil neden mi değil şu yüzden en büyük sebebi yine MÜŞTERİDİR. çünkü türkiyede herkes çoluktan çocuğa herkes tasarımcı ve müşteride tasarımcıdır türkiyede dedi ben yine biraz anlatır mısın dedim şöyle bir cevap verdi biz tasarım yaparken müşteriden teknik bilgileri alırız kendimiz tasarlarız ama sizde gelir müşteri yok şurası böyle olsun yok burda şu tür yazı fontu olsun yok şuraya biraz özen göster vs vs yani tükiyede tasarımcı olmak zor çünkü müşteride bir tasarımcıdır sözde gelir işine karışır şurayı şöyle yapıyorsan gelir sana burayı böyle yap der akıl ve işini öğretir sana dedi, Gerçektende haklıydı. Çünkü arkadaşlar gerçektende durum böyle müşteri denen yaratık bu mesleği her zaman yerin dibine sokuyor mesela senin kafanda süper bir tasarım var ama müşteri olacak İNSAN bunu begenmez çünkü bilmez renk nedir bilmez font nedir yaratıcılık hayal gücü nedir bilmez o yüzden işine karışır kendi hayalindekini yaptırmaya çalışır ortaya bok gibi iş çıkar mesela yildirim.bel.tr sitesinin tasarımını ben yaptım aslında ben yapmadım bana yaotırıldı kafama silah dayadılar işime her defa karıştırlar şurası şöyle olsun burası böyle olsun gibi gibi bende sinirlendim bok gibi tasarım yaptım şimdi kullanıyorlar. Ülkemizde bu yüzden kaliteli çalışmalar yok bu yüzden tasarımda yabancılardan gerideyiz çünkü arkadaş onlarda kalite var emek var emeğinin karşılığını almak var çünkü onlara müşteri işlerini öğretmiyor, paralarını fazlasıyla hak ederek alıyor. şimdi bu müşteri durumu birinci konumuz ikinci konumuzda ise kendisine grafik tasarımcıyım diyen minik minik insanlarımız var işte bu sebebten dolayıda ülkemizde grafik tasarım gelişkin değil şimdi bunca şey yazdım okursanız faydanıza okumazsanız canınız sağolsun eğer haksızsam haksızsın diyin bana ülkemizde bu tür müşteriler ve bu tür grafik tasarımcıyım diyenler varken biz bi b*k yiyemeyiz af edersinizde.

Son olarak şöyle birşeyde var mesela müşteri A firmasının tasarımını çok begenir gelir sana derki işte A firmasının tasarımının az çok değişiğini yap bana der al işte gelde fıttırma
XLifeDesign msain1536

kişi bu mesajı beğendi.

www.mujdatsayar.com

Valkyrie Valkyrie Interface Designer / IT Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Interface Designer / IT
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 1365
  • Beğeniler 20 / 195
  • Ticaret 2, (%100)
Başkasının projesini kopyalamakta hazırcılıktır. Nerde bu işin emeği ?
Tasarımcının hakkı verilmedik sürece pek bir şey olacağını sanmıyorum. Tasarımcı 1 alırken kodlayan 5 alıyor. Hakkı mı ? Hakkı tabi ama tasarımcının aldığı pay az gibi.

the World shall know Pain
Interface Designer / IT
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al