Hiç blog yazmak adetim değil aslında konuya nasıl girecem onun hakkında bile fikrim yok :) Hadi hayırlısı..
Türkiyede çok güzel tasarımcılar var bundan eminim, hatta birkaçı bu forumda.
Ben kendimden örnek vermem gerekirse bulduğum ücretsiz veya ücretli tasarımı dökmekten hoşlanırım paylaşırım hatta, ama diğer kişiler bu şekilde değil. Photoshop, Fireworks, Illustrator bilenler neden bir Blog tasarımı, haber tasarımı, İddaa tasarımı, forum tasarımı, Portal tasarımı, anket tasarımını ücretsiz veya ücretli olarak paylaşmıyorlar.
Artık Rusların tasarımlarına bakmayalım "of be ne güzel tasarım yapmış herif" diye. Kendimizi gösterelim birazcık onlar desinler "ulan noluyo bu Türklere süper tasarım çıkarmaya başladılar" diye.
Örnek olarak wmaracı tasarımını eleştirebilirim mesela;
wmaracını diğer sitelerden ayıran birkaç özellik var sadece ve geri kalan tamamen aynı bu konuda konuşmak bana düşmez aslında. Ama bu şekilde eğer yöneticiler memnun olmazsa bu kısmı silebilirler veya konumu tamamen kaldırabilirler.
Wmaracı tasarımında duyuru olmasaydı mesela, diğer webmaster sitelerinden hiçbir farkı kalmazdı. Klasikleşmekten kurtulmak gerekiyor aslında birazcık.
Artık olduğumuz yerde değilde, birazcık hızlanalım hatta mümkünse koşalım. Öğrenmenin hiçbir zaman sınırı yoktur. Bilgimizi paylaşalım hata. Ben bu konuyu açarak çıkarcı davranmıyorum. Benim demek istediğim tasarım yapın ücretsiz koyun değil. Ücretli koyun ama güzel tasarım yapın. Mesela karşılaştırmak istiyorum birkaç tasarım..
Mesela Türkiye'nin benim gözümdeki büyük firmalarından biri. (Tasarım bu şekilde olmamalı)
Bu firmada yabancı bir ülkeye ait ama değer vermiş web sitesine.(en azından bu şekilde olmalı)
Forumda, Facebook'ta Sürekli takip ettiğim bir kişi;
http://wmaraci.com/forum/uyeler/16803-saittuzcu
Dikkat ettiğim tasarımlarını takip ettiğim tek kişi. (Türk olarak).
Tasarımlarımızı iyileştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Benim gibi düşünenler birazdan belli olur zaten ama bu konu çöp olmasın.