DMOZ kaydını hiç takmayın, DMOZ kadar rezil bir dizin görmedim.
DMOZ'da editör, yönetici arkadaşlar varsa da üstlerine alınsın, görevlerini iyi yapmadıkları için.
DMOZ ne kadar mı ayağa düştü? Her gün 2-3 kişinin skype'dan "xxTL'ye DMOZ'a eklenir" diye yazacak kadar.
Çok örneğim var ama sadece birisini vereceğim; normal şartlar altında, hiç editör tanıdığım olmadan Android ile ilgili bir sitemi 1 ay sonra eklemişlerdi. Ardından yine aynı kategoride bir arkadaşın daha sitesi eklenmişti.
Siteyi 1 yıldan fazla süre önce sattım ama geçen bir gireyim bakayım dedim, Android ile ilgili tüm siteleri silmişler ve sadece 1 site var. O kadar çok sırıtıyor ki bu sitenin ya editörün sitesi veya üç kağıtçılıkla eklendiği.
Biz Türkler bir işe bulaştık mı, o iş suyunu çıkarmadan bırakmayız. PR9 'dan PR7 'ye düştü zaten DMOZ. Sonraki güncellemede daha da düşecektir. DMOZ'a ekleyeceğinize gidin bedava 3-4 tane PR'li dizine ekleyin daha çok yarar görürsünüz.
Sorunuzun cevabına gelince; Siteniz ne zaman mı eklenir? Onu Allah bilir. Şuanda işini doğru yapan DMOZ editörü pek fazla kaldığını zannetmiyorum, kaldıysa da birkaç kategoride vardır. Eğer editör yakın bir tanıdığınız yoksa ve para vererek DMOZ'a kayıt yaptırmak istemiyorsanız siteniz belki de hiç eklenmez, cevap da gelmez. Birine parayla ekletirseniz de, o ekleyen kişi hiçbir zaman silinmeyeceği garantisini vermez. Başka bir editör gelir siler, bu işler böyle artık malesef.