AhmetYılmaz adlı üyeden alıntı
Temanızı değiştirmekle başlayabilirsiniz. Link çıkışınız var ve bu size artı değil eksi olarak yansır. Temanız zaten çok fayda getirecek bir tema değil. Dış link vermeye değecek bir yapıda da değil.
Çok fazla kategoriniz var. Bu yüzden domainin kendisine çalışma yapmanız gerekecektir.
Logo altı reklamı kaldırmanız daha faydalı olacaktır.
Aynı eklentiyi iki kere kullanmamaya özen göstermelisiniz. En çok okunan yazılar hem sağ blok hem alt kısımda tekrar ediyor. Şöyle bir örnek verelim akıl karışmaması için. Diyelimki, bir makale girdiniz ve konusu eğitimde sağlık yönergesi açıklandı olsun. Bu makale hem eğitim hemde sağlık kategorinizi ilgilendirdiğinden yayınlarken her iki kategoriyide seçtiniz. Her iki kategori de ana sayfanızda gösterilmekte. Buna göre aynı şeyi anasayfada iki kere göstermiş olduğunuzdan bu problem olur mu?
Olmaz. Burada tekrar etmemesi gereken şey aynı kod yapısı. Örnekte farklı kodla yayınlar. İçerik aynıda olsa kategorilerin anasayfaya yazdırılması farklıdır. Ama aynı eklenti, aynı şeyin tekrarı olur. Anasayfaya iki aynı manşet koymak ne ise şu anki durumda eş değerdir.
taglarınızda duran tekelioğlu kelimesini geçirmeyin. Çünkü zaten buna ihtiyacınız da yok. Her şekilde bu aramada var olacaksınız. Zaten cepte olan bir kelimey tekrar ederek çöp tag kullanmış olursunuz. Sitenin gücüne göre, tag sayısı arttıkça tag lara yüklenen seo gücü azalır. Bu sebeple gereksiz tag kullanmamalısınız.
Aynı şekilde aynı linkin tekrarından kaçının. tag, tag, tag, tag gibi bir yazıya verilen link tek sayılır. Ya hiç virgül kullanmayın, yada rekabette önemli bir sonuç elde etmeyeceğiniz kelimeleri çıkartınız.
Sağ blok yönetim eklentisini kaldırın. Kalkması, kalkmamasından daha yararlı siteniz için.
İç reklamlarınız normal. Ama verimi arttırmak istiyorsanız reklamı yazının ortasında gösterin. İçerikle tam eşleşme sağlayacağı için yazıda verilen bir örnek olduğunu düşündürüpp tıklanma oranını daha verimli hale getirir.
Sağ blok kategoriler kısmının hemen altına küçük reklam kodu yerleştirirseniz o kısımda alt alta konu linkleri şeklinde reklam çıkacaktır. Buna göre yerleşim,
kategoriler
lütfen kategori seçin
linkler
Doğal olarak bazı kullanıcılar bunları site kategorisi sanarak tıklama oranına katkıda bulunacaktır.
İlk etapta genel değişiklik ve düzenlemeler bu şekilde. Siteyi gelişim sürecine sokup baştan aşağıya gözden geçirmek size uzun vadede daha yarar sağlar. Bahsettiklerimi dikkate alıırsanız tekrar sitenin durumunu gözden geçiririz birlikte.
Aynı şekilde aynı linkin tekrarından kaçının. tag, tag, tag, tag gibi bir yazıya verilen link tek sayılır. Ya hiç virgül kullanmayın, yada rekabette önemli bir sonuç elde etmeyeceğiniz kelimeleri çıkartınız.
Yukarıdaki paragrafı anlamadım, tekrar eden şeyler nerede acaba. Diğerleri için bişeyler yapmaya çalıştım. Şu anki durumu nasıl acaba.
Birde önerebileceğiniz bir tema varmı acaba
O zaman da tekrar bir çok ayar ve eklenti gerekecek
ama siz yine tavsitye edeceğiniz tema varsa yapmaya çalışıyım