lostyazilim
tr.link

Çok yazan değil, güzel yazan yaşar

5 Mesajlar 1.501 Okunma
lstbozum
tr.link

ENM ENM Mühendis Kullanıcı
  • Üyelik 13.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** M**
  • Mesajlar 179
  • Beğeniler 8 / 11
  • Ticaret 26, (%100)
Çok yazan değil, güzel yazan yaşar

Okuduğum derginin birinde denk geldim bu söze. Çok hoşuma gitti ve yazı yazmak için konu bulamadığım şu oruçlu günlerde bununla ilgili bir yazı yazmak istedim. “Çok yazan değil, güzel yazan yaşar.” demiş Cenap ŞEHABETTİN.
Açılan kişisel bloglar başta hep kendi yazılarını, düşüncelerini, hayatını anlatan bir blog olarak açılmıştır. Ancak her insan gibi blog sahipleri de sabırsızlığın ve paranın esiri olmuş bir şekilde hitlerinin azlığından dolayı farklı konu başlıkları ile siteleri donatmıştır. Yazar artık kendi yazılarını, düşüncelerini yazmaktan ziyade aranan kelimelere odaklanılmış ve hitini arttırma peşine düşmüştür.
Bakarsınız girdiğiniz bloglara; çoğunda asdf eklentisi nasıl çalıştırılır, reklam kodu nereden alınır, aramalarda nasıl öne çıkılır vs. gibi konularla kişisel bloglarını bilgisayar ve internete yönelik site haline dönüştürmeye başlamıştır. Hatta son zamanlarda herkes SEO uzmanı olmuş bir çok kişinin sitesinde seo ile ilgili kategoriler de oluşturulup yazılar yayınlanmaktadır. Bunlar insanların artık başka taraflara yöneldiğini amacından saptığını göstermektedir.
Yazacağı konuyu bulamayan, hiti olmayan yazıları olan, sabırsız, azimsiz, mücadelesiz, paraya aç olan, blogunu para kazanma olarak gören kimselerin buralara yönlendiğini gözlemleyebilirsiniz.
Bu demek değil ki bunları yazan “para göz”dür. Ben bunu söylemiyorum aksine bunlarında olduğu siteler olmalı, olmalı ki bu konularda da bilgi sahibi olunsun. Ancak kişisel bloglardan ziyade teknolojiye dayalı, bilgisayar ve internete dayalı sitelerin bu bilgileri içermesi daha güzel olacağını düşünüyorum.
Bu yüzden blogları olanlar sürekli yazı yazmak için uğraşmasınlar. Yazmak istedikleri zaman yazsınlar. Haftanın her günü yazı yazmak zorunda hissetmesinler, haftada 1 tane yazı yazmaları yeterli olacaktır. Tabi yazmak istedikleri zaman bu sayı artabilir ama yazacak şeyleri olduğu zaman olması güzel olacaktır. Yazılarımızı faydalı, insanlara katkı sağlayan onların düşüncelerine etki edecek şekilde yazmalıyız.

Biz blog yazarlarının Cenap ŞEHABETTİN’ in şu “Çok yazı yazan değil, güzel yazan yaşar.” Sözünü unutmaması gerektiğini düşünüyorum.

Kaynak:Ekrem Menteşoğlu

ekremmentesoglu.com
wmaraci
reklam

Yaziverdik Yaziverdik WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Tekniker
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 67
  • Beğeniler 0 / 9
  • Ticaret 4, (%100)
Buna katılıyorum, bende siteme 2-3 haftada bir özgün makale giriyorum.
Alexa 13 M iken 6 M civarına düştü ve içerik yok denecek kadar az.

ENM ENM Mühendis Kullanıcı
  • Üyelik 13.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** M**
  • Mesajlar 179
  • Beğeniler 8 / 11
  • Ticaret 26, (%100)

Yaziverdik adlı üyeden alıntı

Buna katılıyorum, bende siteme 2-3 haftada bir özgün makale giriyorum.
Alexa 13 M iken 6 M civarına düştü ve içerik yok denecek kadar az.

bunlar bloglarda olması gerekenler zaten blogun amacı budur yani :) Sabırla beklendikten sonra ilerleme olacaktır diye düşünüyorum..

ekremmentesoglu.com

celix celix WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek gazeteci
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad S** Ç**
  • Mesajlar 50
  • Beğeniler 9 / 6
  • Ticaret 11, (%100)
Herşeyin başı sabır sonuçta

interseyir.com