ProgramYapmak adlı üyeden alıntı

"guncel sinema" kelimesi sadece Türkiye sunucularında 23.700.000 sonu veriyor ve ilk sayfada bulunan sitelerin analizlerini yapmak gerekirse,

Sinemag.com'un kabataslak görünümü şu şekilde.

Script: Joomla! 1.5 - Domain Yaşı 3 yıl 1 ay - Dmoz kaydı mevcut - PageRank 4

Diğer site ise http://www.frmtr.com

Ana domain scripti Vbulletin - Domain Yaşı 5 yıl 2 ay - Dmoz kaydı mevcut (efes subdomain) - PageRank 4

Sinema.mynet.com'un ise,

Script özel - Domain Yaşı subdomain olduğu için belirlenemiyor ama mynet.com bayağı eski bir site, hakkında bölümünde istatistikleri yazıyor - DMOZ (bir çok subdomaininde dahil olmak üzere) var - PageRank 6

Subdomain olan siteler kendi reklamlarından dolayı bayağı bir kitle kazanıyor, kötümser olmamak için sayfanın en altın olan kelimenin de "www.saitemirdursun.tr.gg/G.ue.ncel-Sinema-Rehberi.htm" olduğunu unutmamak lazım.

SEO yaparken, Mynet çoğu zaman gözümde spamer olarak görünür, hiç tasvip etmem. (Sadece subdomain projelerinde, yoksa kendi portalının SEO'suna söz yok.)

Ama diğer sitelerin yaşı ve konumuna bakarsak, senin yaşlı ve PageRank olarak yüksek sitelerden link alman gerektiği çok belli. Backlink alırken sayısının çok değil, kelime türevlerinin de çeşitliliğine önem vermen lazım çünkü frmtr.com ve mynet.com'un milyon üzerinde indexi var. Subdomain olunca sitenin ana halinide değerlendirmen şart oluyor. Çünkü subdomain alınca aynı sunucu olmasından dolayı Google az da olsa PageRank değerinde etki gösteriyor. (20'nin üzerinde çalışmam doğrultusunda her türlü kanıtlayabilirim. :))

Birde haber vereceğim diyorsun o zaman Google News bölümünde çıkman koşuluyla iyi bir hit yakalayıp sıralamanı ve Alexa değerini yükseltebilirsin, diyeceklerim bunlar.

Uzun lafın kısası durum böyle, Allah fikirlerini ve hedefte umduğun başarıyı sana nasip eder inşAllah.

:)

İyi günler.


10 numara bir anlatım yapmışsınız gerçekten