lostyazilim
tr.link

Tüm Grafikerler Dayanışma Derneği

7 Mesajlar 1.900 Okunma
lstbozum
tr.link

mujdatsayar mujdatsayar M.Kemal Atatürk Kullanıcı
  • Üyelik 04.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Grafik tasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1285
  • Beğeniler 452 / 308
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar,
bu grup https://www.facebook.com/groups/tgdd.mail/ ve bu site http://www.tgdd.org.tr/

Şimdi arkadaşlar biliyorsunuz ülkemizde grafiker maaşlarının durumunu 3 kuruş maaş veriyorlar ve bize sanki ne yapıyorsun iki çizik atıyorsun gözüyle bakılıyor ve 3 kuruş maaşa mahkum ediyorlar bizi şimdi yukardaki bahsettiğim gibi devletinde izni olarak gerekli maddelerin dahilinde resmi bir grafikler dayanışma derneği açılmıştır bu derneğin yukarıda grup adresi ve site adresi vardır sizden ricam aşağıdaki formu doldurmanız ister bilgisayarda bir program yardımıyla doldurun isterseniz çıktı olarak doldurun tarayın gönderin o size kalmış ama lütfen artık ülkemizdeki grafikerlere değer verilsin hem emek olarak hemde emeğinin karşılığı olarak o yüzden sizden rica formu doldurum şu adrese yollamanız ( tgdd@tgdd.org.tr ) adresine gönderin bu sayede grafiklerin gerçek maaşların ulaşmasına vesile olacağız hatta sayın faruk beyin açıklamasınıda ekleyim konuya lütfen bu forma öncelik gösterin ve eğer sizde dayanışmaya katkı sağlamak istiyorsanız http://www.tgdd.org.tr/ adresine girip resmi üye olabilirsiniz ne demişler birlikten kuvvet doğar arkadaşlar
-
-
" Bakın; az önce Bursa'daki bir Mahkemeden bir resmi mektup aldım. Bir grafikerin iş yeriyle olan anlaşmazlığının çözümü için TGDD'den görüş istiyor. Kaç para maaş almalı diye soruyor. Belgesi aşağıda, kişi isimlerini sildim.

Hatırlayınız, bundan bir süre önce bir form yayınladık. Kıdemlerine göre, ustalıklarına göre bir grafiker kaç para maaş almalı adlı anketimizi doldurun dedik. Rica ettik, yalvardık. Bu belgeleri devlete vereceğiz, devlet de sizin maaşlarınızı resmi olarak tespit edecek dedik. Dedik mi, dedik!

Grubumdaki 1600 üye arasından 7 kişi doldurdu. Şimdi bu 1600 kişiden 7 kişiyi düşelim geri kalan 1593 kişiyi ben gruptan çıkartırsam haklı değil miyim?

Bu mudur dayanışma ruhu? Bu mudur meslek bilinci?
7 tane yerine 700 tane doldurulmuş olsaydı şimdi en düşük grafiker maaşı 2250 lira olacaktı...

Lütfen; dolduracağınız bu anket, mahkemelerde delil olacak, içtihatlara (alınmış kararlara) geçecek ve kesinlik kazanacak, bundan sonra hiç bir işveren bu ücretlerden aşağıda grafiker çalıştıramayacaktır.
Buna TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ (TİS) değil, Fiili İŞ Sözleşmesi (FİS) denilmektedir.

Ben boş konuşmam. Lütfen bu ihtiyarın dediğini yapın ve şu anketi hemen herkes doldursun... Yollasın. Çok işe yarayacak. "

EK OLARAK

benim doldurduğum form

kontdraweb Veysel Karaselek

kişi bu mesajı beğendi.

www.mujdatsayar.com
wmaraci
reklam

Vtcam Vtcam Developer Kullanıcı
  • Üyelik 10.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 1683
  • Beğeniler 359 / 358
  • Ticaret 77, (%100)
Face link kırık

• Üyelik 04.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Grafik tasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1285
  • Beğeniler 452 / 308
  • Ticaret 0, (%0)

Link Kırık değil hocam gizli gruptur katılma isteğinizi gönderin siz

www.mujdatsayar.com

Vtcam Vtcam Developer Kullanıcı
  • Üyelik 10.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 1683
  • Beğeniler 359 / 358
  • Ticaret 77, (%100)

mujdatsayar adlı üyeden alıntı

Link Kırık değil hocam gizli gruptur katılma isteğinizi gönderin siz

Tamam hocam.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 04.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Grafik tasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1285
  • Beğeniler 452 / 308
  • Ticaret 0, (%0)
Herkes katılım gösterirse çok iyi yerlere geliriz arkadaşlar

Ayrıca sayın adminlerimizde bu konuya bir baksa wmaracı facebook sayfasındada paylaşsa çok güzel olur, Sizlerde sitelerinizde paylaşırsanız arkadaşlar bu maaş sorunlarını çözeriz valla, çünkü ülkemizde grafik tasarım mesleği artık ayaklar altında diyebilirim hep birlikte bu sorunu aşabiliriz.

Ek Olarak: ve formu gönderenler buradan gönderdim diye yazarsa sevinirim arkadaşlar

www.mujdatsayar.com

eMedya eMedya Aşk İle Sev Milliyeti Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Kahramanmaraş
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 49
  • Beğeniler 14 / 11
  • Ticaret 0, (%0)

mujdatsayar adlı üyeden alıntı

Herkes katılım gösterirse çok iyi yerlere geliriz arkadaşlar

Ayrıca sayın adminlerimizde bu konuya bir baksa wmaracı facebook sayfasındada paylaşsa çok güzel olur, Sizlerde sitelerinizde paylaşırsanız arkadaşlar bu maaş sorunlarını çözeriz valla, çünkü ülkemizde grafik tasarım mesleği artık ayaklar altında diyebilirim hep birlikte bu sorunu aşabiliriz.

Ek Olarak: ve formu gönderenler buradan gönderdim diye yazarsa sevinirim arkadaşlar

Bence ayaklar altında değil maaşlar ajanslarda güzel hatta ben bile sadece corel bildigim zamanlar 2009 da 1.500 tl maaş alıyordum bursada zaten adam hak ettiğini alamadığını düşünüyorsa freelance çalıssın, iyiyse hak ettiğinden fazlasını kazanır.

Ama gerçektende ayaklar altında adam 3 tl ye logo yapıyor :) bence maaş belirleme projesi yerine belli başkı forumlarda 3 tlye logo yaptırmama projesi yap.

Herşeye rağmen arkanızdayız, bizde bir grafikeriz :]

MaxTy MaxTy fullfilmindir.gen.tr Kullanıcı
  • Üyelik 07.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Diyarbakır
  • Ad Soyad T** E**
  • Mesajlar 189
  • Beğeniler 6 / 27
  • Ticaret 2, (%100)

eMedya adlı üyeden alıntı

Bence ayaklar altında değil maaşlar ajanslarda güzel hatta ben bile sadece corel bildigim zamanlar 2009 da 1.500 tl maaş alıyordum bursada zaten adam hak ettiğini alamadığını düşünüyorsa freelance çalıssın, iyiyse hak ettiğinden fazlasını kazanır.

Ama gerçektende ayaklar altında adam 3 tl ye logo yapıyor :) bence maaş belirleme projesi yerine belli başkı forumlarda 3 tlye logo yaptırmama projesi yap.

Herşeye rağmen arkanızdayız, bizde bir grafikeriz :]

aynen hacu adam çok güzel demiş

www.fullfilmindir.gen.tr
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al