harry adlı üyeden alıntı

hayır, tablo konuya göre değişiyor.

verdiğim tablo genel olarak dilimizdeki kelimelerin frekans tablosu.

bahsettiğiniz şekilde niş bir konuyu seçip o konuyla ilgili bir sitedeki yazıları ölçümlerseniz demek istediğimi anlayacaksınız.

biraz daha açayım, örneğin salt teknoloji üzerine bir siteden 10-15 yazıyı alıp harf frekans tablosunu çıkarttınız diyelim. en sık geçen harfler belirlendi.

ardından başka bir teknoloji sitesindeki yazıları inceleyip baktığınızda yine harf frekans tablosunun benzer olduğunu göreceksiniz (bazı harflerde bazen bir üst veya bir alt sıra çıkabiliyor).

dediğiniz gibi jeolojiyle ilgili bir sitede jeoloji dışında başka terimler de geçecektir muhakkak (Çift etkili tokmak, Deviatör vs. gibi). yine buradaki yazıların bir bölümünü kullanarak frekans tablosunu çıkarttığınızda yukarıda benim verdiğim tablodan çok daha farklı bir sonuç olduğunu göreceksiniz.

Konuya göre tablo değişiyor en başta da belirttiğim gibi. Doğru tabloya ulaşmak için örneklemi arttırmak (yani incelenecek yazı/makale sayısını arttırmak) gerekiyor. Bilimsel bir araştırma yöntemi gibi düşünebilirsiniz.

tabii tek başına bu frekans tablosu yeterli de demiyorum yanlış anlaşılmasın :)


yanlış anlamayın, konu dikkatimi çekti ve yazdım. ama google botlarının içeriği harf bazlı indeksleyip harflerin kullanımına göre bir değer vereceğini sanmıyorum. anahtar kelimeniz, kelimenin öbekleri ve kelimenizle yakından alakalı kelime kullanımı (semantik), kelimenizin yoğunluğu gibi faktörler etkilidir ama harflerin kullanımını ilk defa okudum. ayrıca ben searchengineland, seroundtable, seowizz gibi belli başlı SEO ile ilgili yabancı kaynaklarda bu tarz bir bilgi okumadım. sakıncası yoksa hangi kaynaklarda bu konu ile yazı yazılmış link verebilir misiniz?