Samsung son yıllarda gerçekten büyük atılımlar yapıp çok iyi telefonları piyasaya sürdü. Şahsen Iphone kullanıyorum ancak Samsung firmasını tebrik etmemek elde değil. Samsung gibi rakipler olmalı ki Iphone gibi şirketler modellerini ve cihazlarını geliştirmek zorunda kalıp rakiplerinin yapamadığını veya yaptığının daha iyisini yapmak için uğraşsınlar. Böylelikle biz kullanıcılar olarak da en iyisini seçme imkanını bulur ve ihtiyaçlarımıza en uygun olan cihazlar arasında seçme imkanımız olur. Tekelleşme olmaması adına Samsung gibi firmaları takip etmek gerekir. Samsung kullandım sonra HTC kullandım şuan Iphone kullanıyorum. Iphone yerinde sayıyor biraz. Mesele bir çok uygulama ücretliyken aynı uygulamalar androidte bedava. Yakında HTC kullanmayı düşünüyorum. Steve Jobs'un ölümü de Apple firmasını etkiledi mi o da ayrıca bir tartışma konusu.
Biz kullanıcılar olarak rekabetten yanayız. Rekabet olmalı ki firmalar gelişmeye daha fazla yatırım yapsınlar diye. Bu da bizim işimize gelir. Biz kullanıcılar bu açıdan bakmamız gerekir diye düşünüyorum. Iphone mi Samsung mu diye benzeri tartışmaları gerek sanal alemde gerekse real alemde görüyorum. Böyle hararetli tartışmalara girmek bile bana anlamsız geliyor. Hangi cihaz kimin ihtiyacını karşılıyorsa onu kullanır. Kraldan çok kralcı olunmasını da tasvip etmiyorum.