Kişisel olarak sitelere yaptığım standart seo çalışmamdan söz etmek istiyorum ( ama birazcık :) )
Sosyal medyayı aktif olarak kullanmadım hiç. Sadece olması gerektiği kadar kullandım. Mesela x firmasının sitesine ait youtube, facebook, twit.... vb gibi artık kendini kanıtlamış kaliteli ne kadar, profil oluşturup x firması hakkında kısa bir tanıtım yapılabilecek ortak kullanım alanlı site varsa, firmanın ve firmaya ait olan websitesinin tanıtımı (seo kurallarına uygun bir şekilde) yapar siteyle entegre eder bırakırım. sonrasında o sitelerle ilgili bir güncelleme çalışması yapmam. Sadece oluşturduğum profil sayflarının beğenileri,google+1 gibi statistiklerini ilegal yollardan arttırırım. Bu çalışma firmaya o site üzerinden güven verir. Sonraki aşama google-yandex-bing-alexa rehber maps siteharitası ekleme, dizine gönderme tanımlama doğrulama gibi standart işlemler yaparım. Youtube videolarını upload ederken dikkat ettiğim konular vardır. Mesela, hangi videonun üzerine hangi konu üzerinde reklam yazısı yazılması gerekirse onu yazarım. Viral ziyaretçileri 1 hafta gönderiririm site üzerine ama doğru kelimelerle. 2 hafta sürmez ilk sıraya çıkıp alt linkleri alması için.
Sonrası site içerisindeki seo tanımlamalarına bakar zaten.
Kolay gelsin benden (bukadar :) )