salihgurpinar adlı üyeden alıntı
Ben şunu anlamıyorum. Sitenizi google arama motorunda ilk sıraya çıkarmaya çalışmakla müşteri yakalamaya çalışmak aynı şeylerdir. Yani ilk sıraya çıkarmak için ilegal yollar var tabiki. bilinmeyen bir sitenin ilk sıraya çıkması sana sadece 1 müşteri kazandırır. bunun sebebi şudur. (yazdıklarımı doğru okuyup anlamanız gerekiyor. biraz derin yazarım ben. :) ) Ayakkabı yazıp googleda gelen listenin 1. sırasında senin siten var tanınmamış. 2. sırasında tanınmış bir başka site var. hangisine tıklarsın diye sorarsam herkes 1 e der. ama hangisinden satın alırsın diye sorarsam herkes 2 der. ayakkabı kelimesi sorulduğu için bu şekilde olması %99 ihtimaldir. Yapılması gereken çalışmayı anlatmak istemiyorum. çünkü mevzu derin :)
hocam o kadar güzel özetlemiş ve durumu o kadar iyi anlamışsınız ki neredeyse aynı şeyleri düşündüğümüzü söyleyeceğim ...Fakat ben de biraz derin yazarım bir kaç defa okunması gerekir:) Şöyle ki:
O ikinci sırada olan fakat herkes tarafından bilinen marka olmak var ya , işte üstad , o bilinen marka da bir zamanlar tesadüfen ve herhangi bir yolla birinci sıradaydı...Benim gibi biri geldiğinde marka oldu ve 2. liğe düştü:cool:
Umarım Anlatabildim:) Amaca yönelmek gerek:D
Ek Olarak:
Natura Paintball adlı üyeden alıntı
Hocam iki farklı işle uğraşıyorum, sitelerimin seolarını kendim yapıyorum. Seo uzmanı falan değilim.
3-4 aydır bu işin içindeyim seo üzerine yüzlerce ingilizce makale okudum. Temel teknikler, farklı yöntemler var. Size başlıkların, içeriğin, etiketlerin nasıl olması gerektiğinden bahsetmeyeceğim. Bilmiyorsanız onları ayrıca araştırın, fazlaca kaynak mevcut. Bunları ezberlemek yerine asıl mantığının kavranması gerekiyor.
Tecrubelerim doğrultusunda şunları söyleyebilirim:
1- Öncelikle seonun asıl amacı siteyi arama motorlarının daha kolay anlayabileceği hale getirmektir. Arama motorlarının asıl amacı da kullanıcılara en doğru, en alakalı sonucu vermektir. Bu doğrultuda asıl yapılması gereken siteyi kullanıcılara göre inşa etmek, arama motorlarına göre değil.
2- Site kullanıcılar tarafından rahatça gezilebilmeli, her şey göz önünde açık ve net olmalı.
3- Kullanıcı olarak ben burada ne görmek isterim diye sürekli sorun kendinize. Sitenin her bölümünü gözden geçirin ve gerçekten kullanıcıların görmek isteyeceği şeyleri düşünün ve uygulayın.
4- Seo tekniklerini uygulayacağım diye kesinlikle kullancıları sıkıntıya sokacak durumlardan kaçının.(gereksiz anahtar kelime tekrarları, anlamsız cümleler vs.)
5- Link almak için çeşitli sitelerde profiller oluşturun, firmanızı tanıtın ve linkinizi koyun. Yorum atmak, tanıtım yazısı almak vs. bunları da araştırın uygulayın.
6- Bütün bunların yanısıra rakiplerinizi sürekli takip edin. Nerelerden link almışlar, sitelerini nasıl düzenlemişler vs. iyice inceleyin. Sizin olmak istediğiniz pozisyondalar zaten, onlar nasıl yapmışlarsa siz ondan daha iyisini yapmaya soyunun.
Umarım bu bilgiler yardımcı olur.
Gerçekten teşekkürler...Fakat sizin önerilerinizde bir blog sitesi yazarı için gibi olmuş sanki ama kesinlikle yararlı ...Elinize sağlık:)