İyi günler, yurtlar arasında kontejyan farkı varmı?
Ben Aydında okuyorum, Adnan Menderes Üniversitesinde. İki devlet yurdu bulunuyor. Biri Aytepe yurdu(Kampüste) diğeri ise Adnan Menderes Yurdu(ışıklı köyünde). Işıklıda bulunan yurt yaklaşık 35 dk uzaklıkta.
Geçen sene yarı yarıya kız/erkek olan yurtlar, bu sene sadece erkek ve sadece kız yurdu olmak üzere ayrıldı. Işıklıda bulunan yurt daha yeni ve kızlara verildi. Kampüsteki yurt da erkeklere verildi. ( Işıklı 3 senelik yurt, diğeri 33 senelik).
İlk olarak Işıklıda kalanlar isyan etse de, mantıklı bir sebebi vardı. Kızlar yurtlara geldiğinde eve çıkmıyor ve ister istemez bir çok kız öğrenci açıkta kalıyor. Erkeklerde ise bir çok kişi ilk senenin ikinci döneminde eve çıkıyor.
(erkeklerde yedek 350-400'e kadar 1 ayda gelirken, kızlarda 25-30a zor geliyor)
Işıklı yurdu 1000 kişilik ve diğer yurt 500 kişilik. Işıklının kızlara verilme sebebi bu.
KYK'nın avukatı değilim, şüphesiz ki devletin benim avukatlıklarını yapmama ihtiyaçları da yoktur. Fakat eleştirirken bi tarafsız düşünelim. Ayrıca dönem başında ışıklıdaydım, 33 yıllık yurda geçiş yaptım ki gayet memnunum. Önemli olan yurtlarda binalar değil, arkadaş ortamıdır. Aklınızda bulunsun.