lostyazilim
tr.link

AMD mi? İntel mi?

19 Mesajlar 2.224 Okunma
acebozum
tr.link

Merkur Merkur WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek web tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 238
  • Beğeniler 76 / 61
  • Ticaret 0, (%0)
AMD x2 5000 - Anakartta Gigabyte'ın 3 sene önceki bir anakartı. 200-300tl yukarı çıkıp intel alabiliyorsanız kesinlikle hiç düşünmeyin.

elektronikssl
reklam

ThisRock ThisRock www.buraksakalli.org Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** S**
  • Mesajlar 254
  • Beğeniler 25 / 47
  • Ticaret 14, (%100)

Merkur adlı üyeden alıntı

AMD x2 5000 - Anakartta Gigabyte'ın 3 sene önceki bir anakartı. 200-300tl yukarı çıkıp intel alabiliyorsanız kesinlikle hiç düşünmeyin.

Hocam beni tedirgin eden neredeyse 2 katı gibi bir fiyat farkı var ona değer mi? Birçok forumda okuduğum kadarıyla herkes gelecek yıllarda fx serisi almayacağınıza pişman olursunuz felan diye yorum yapmış.
Ama eğer 8350'ye göre 4770k'dan daha çok verim alacaksam fiyatı biraz gözardı edebilirim.

• Üyelik 27.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek web tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 238
  • Beğeniler 76 / 61
  • Ticaret 0, (%0)

ThisRock adlı üyeden alıntı

Hocam beni tedirgin eden neredeyse 2 katı gibi bir fiyat farkı var ona değer mi? Birçok forumda okuduğum kadarıyla herkes gelecek yıllarda fx serisi almayacağınıza pişman olursunuz felan diye yorum yapmış.
Ama eğer 8350'ye göre 4770k'dan daha çok verim alacaksam fiyatı biraz gözardı edebilirim.

Valla değer mi diyorsun bu senin ne yapacağına bağlı. İkiside kuvvetli işlemciler ama kalite ve uzun ömürlülük açısından Intel her zaman bir adım önde bence. Bende AMD kullanıcısıyım memnun değilim. İlk bilgisayarım Pentium 4 tü 10 sene kullandım halada odamda duruyor. :)

AMD ye fiyat performans açısından bakarsan çok iyi ama işin içine Intel girince ben arada 300 lira fark bile olsa kesinlikle i7 alırdım. Eğer içinize sinmiyorsa düşündüğünüz 2 işlemciyi test edebilirsiniz. Gerek program gerekse oyun yönünden. Böyle siteler vardı DH de. ;)

• Üyelik 18.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** S**
  • Mesajlar 254
  • Beğeniler 25 / 47
  • Ticaret 14, (%100)

Valla değer mi diyorsun bu senin ne yapacağına bağlı. İkiside kuvvetli işlemciler ama kalite ve uzun ömürlülük açısından Intel her zaman bir adım önde bence. Bende AMD kullanıcısıyım memnun değilim. İlk bilgisayarım Pentium 4 tü 10 sene kullandım halada odamda duruyor. :)

AMD ye fiyat performans açısından bakarsan çok iyi ama işin içine Intel girince ben arada 300 lira fark bile olsa kesinlikle i7 alırdım. Eğer içinize sinmiyorsa düşündüğünüz 2 işlemciyi test edebilirsiniz. Gerek program gerekse oyun yönünden. Böyle siteler vardı DH de. ;)

Hocam o tür sitelerden kontrol etmiştim. i5 3470 hakkında ne düşünürsünüz ?

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 27.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek web tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 238
  • Beğeniler 76 / 61
  • Ticaret 0, (%0)

Hocam o tür sitelerden kontrol etmiştim. i5 3470 hakkında ne düşünürsünüz ?

i5 ve i7 yi rahatlıkla tavsiye ediyorum. bir kaç ay sonra bende sistemimi i5 veya i7 olarak kuracağım. Ben kullandığım PC yi OC yapmıyorum ama yapanlar, iyi bir soğutucuyla i5 te 5000 stabil olarak kullanıyorlar. Son zamanlarda fazla takip edemedim benimde bilgim bu kadar açıkcası ;)

• Üyelik 18.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** S**
  • Mesajlar 254
  • Beğeniler 25 / 47
  • Ticaret 14, (%100)

i5 ve i7 yi rahatlıkla tavsiye ediyorum. bir kaç ay sonra bende sistemimi i5 veya i7 olarak kuracağım. Ben kullandığım PC yi OC yapmıyorum ama yapanlar, iyi bir soğutucuyla i5 te 5000 stabil olarak kullanıyorlar. Son zamanlarda fazla takip edemedim benimde bilgim bu kadar açıkcası ;)

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Büyük ihtimal kararım i5 3470 :)

• Üyelik 27.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek web tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 238
  • Beğeniler 76 / 61
  • Ticaret 0, (%0)

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Büyük ihtimal kararım i5 3470 :)

Rica ederim :)

Ottoo Ottoo Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 31.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Editörlük
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 58
  • Beğeniler 2 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
Laptopda ısınma için İntel derim fakat fan veya iyi bir sogutma sistemi kullanabilirsin. Tavsiyem: 600 TL'ye al daha sonra 200 TL'ye en kral sogutma sistemini kur hatta su sogutma bile kurabilirsn

• Üyelik 18.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** S**
  • Mesajlar 254
  • Beğeniler 25 / 47
  • Ticaret 14, (%100)

Ottoo adlı üyeden alıntı

Laptopda ısınma için İntel derim fakat fan veya iyi bir sogutma sistemi kullanabilirsin. Tavsiyem: 600 TL'ye al daha sonra 200 TL'ye en kral sogutma sistemini kur hatta su sogutma bile kurabilirsn

Yorumunuz için teşekkür ederim. Masaüstü toplayacağım. Isınma sorunu için zaten fan düşünüyordum. Ancak karşılaştırmalar felan bakıldığında bir de benim için en önemli olan şey kullanım süresi o yüzden şimdilik tahminim i5 3470 gibi duruyor.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al