Alexa botu ile sıralama düşürme

Seoexpert olarak alexa için bir konuya değinecez bu konuyu inanın hiç bir yerde bulamayacaksınız özgü ve alexa dostu alexa spider veya alexa botunu sitemize nasıl girmesini sağlayabiliriz. Bu çok önemli bir husus bir çok web sitesinin etkilendiği alexa botu nasıl sitemize gelir alexa’nın bizi takibi nasıl olur sizler için bu konuyu detaylı bir şekilde açıklayalım.

Alexa botu sitenize girmesi için öncelikle ona izin vermeniz lazım izin nasıl olur alexa botunun izin kodları nelerdir şimdi bunları siz değerli alexa’da yüklselmek isteyen kulanıcılarımıza açıklayalım. Öncelikle bilinmesi gereken en önemlisi robots.txt izinleridir, bu izinlerin alexa botuna verilmesi sitenize alexa’yı çekmenizi sağlıyacak bu sayede alexa dünya ve türkiye sıralamalarınızı olumlu yönde etkileyecek.

Alexa botu için Robots.txt ayarları nasıl yapılır.

Genelde robots.txt dosyaları böyledir.

User-agent: *
Disallow: /

Robots.txt dizin engellemek için yapılması gereken şudur.Tek bir dizin (ve alt dizinleri) dışlamak için, diyelim ki, / images / dizini, dosya şu aşağıdaki şekilde olmalıdır.

User-agent: *
Disallow: /images /

Web site yöneticilerinin izin verme veya izin kaldırma gibi eylemleri robots.txt dosyanızın içersinde gerçekleşir ve arama motorlarının botları ile diğer çeşitli botların yollanması sayesinde siteniz değer kazanır bu çalışmalar sizin elinizde olan ve oldukça kolay bir şekilde yapılmaktadır.

Alexa botu nedir önecelikle bu bot ia_archiver olarak tanımlanmaktadır. Alexa botuna robots.txt içerisinde izin verme veya engellenmesi gibi uygulamalarda bulunabilirsiniz ama kendi düşüncem bu botun engellenmemesi sıralamarınızı olumlu yönde etkilereyere belli trafik oluşturmasını ve sitenizin dünya sıralamasını ciddi bir şekilde etkilediğini fark edeceksiniz.

Alexa bot kodlarımız aşağıdaki gibidir.

User-agent: ia_archiver
Disallow:

İzin verilmiş alexa bot kodudur.

User-agent: ia_archiver
Disallow: /

İzin verilmemiş alexa botu kodudur.

Seoexpert olarak herzamanki gibi % 100 güncel konuları ele almaktayız bu makelemizdede sizlere alexa bot ve robots.txt kulanımı hakkında bilgiler sunduk umarım yorumlarınızı eksik etmezsiniz teşekkürler.

Yazar = Seo uzmanı : Tayfun Yel

Kaynak : Seo Expert