1 ay kadar önce meşhur olan , kan vermek istemediği için küfürlerle kendini savunan küçük kardeşimizin videosunu herkes hatırlar. Yüz binlerce kişinin paylaştığı , daha fazlasının da izleyip izleyip güldüğü videoya bende çok güldüm. Ama şimdi öğrendiklerimden sonra gerçekten kendimden utandım ve ne kadar bencil olduğumuzu anladım.
Bu küçük kardeşimiz videodan sonra röportaj vermiş. Ailesiyle birlikte video hakkında konuşmuşlar. Öğrendiklerim beni çok üzdü. Yani konuşulanlar ve o küçücük çocuğun video hakkındaki söyledikleri beni gerçekten üzdü. Asıl üzen nokta ise küçük kardeşimizin hasta oluşu. Doğduğundan beri hasta olan ; kilo , sinir problemi ve ayrıca kafasında bulunan bir kist olmasından dolayı yıllardır tedavi görüyormuş. Bunlarda yetmiyormuş gibi epilepsi hastalığı da varmış.
O videonun çekildiği gün de hastaneye kilo sorunundan dolayı kan vermeye gitmişler. Epilepsi hastalığından dolayı ve kafasında oluşan kistten dolayı kendini ara ara kaybediyormuş “Mehmet”. İğne korkusununda olması bu kendini kaybetme olayını tetiklemiş ve sonucunda o videodaki hareketler ortaya çıkmış.
Muhabirin şöhret konusundaki sorusuna verdiği “Herkes benimle dalga geçiyor” cevabı bizim bencilliğimizi ortaya koyuyor. Daha önce de “Oğlum bak git” isimli videodan ötürü -suçlu da olsa- bir çöp görevlisi işinden olmuştu. Ya da sürgün edilmişti detayları hatırlamıyorum. Bu hal can sıkıcı olmaya başladı. 3-5 dakika güleceğiz diye insanların hayatını mahvetmeye hakkımız yok diye düşünüyorum.