-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Rehber Öğretmen
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Selam değerli wmaraci.com üyeleri.Şimdi size bugün başımdan geçen bir olayı anlatacağım.Ben patentli marka olduğundan .gen.tr domain aldım ama bunun .com ' u tescilli marka imiş haberim bile yok :) Beni aradılar .gen.tr kullanım hakkı bizde size şu kadar para verelim bize domaini verin diye bende korktum hemen verdim.
Şimdi ben yeni site açmak istiyorum alan adı orjinal olacak. bunun .com / .net / .org / .biz / .info / .gen.tr / web.tr uzantılarını alıp siteye kendi özgün yazılarımı yazacağım.Yani hiç bir siteyle başlantısı olmayacak.Ama ben .gen.tr kullanacağım sorun olur mu?
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
.gen.tr boşuna vermiş sin onlar com u almış hak iddia edemezler. Ancak onlar adına faaliyette bulunursan suş olur yoksa boşuna gitmiş
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
G** A**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
hocam .com da sıkıntı çıkartamazlar ama sendeki com.tr olsaydı sıkıntı çıkardı tabiki benim adımda gokhan o zaman gokhan.com üstünde hak taleb edeyim mümkün mü ? ama gokhanakkiz.com.tr uzantılı bişi olsa kesinlikle hak talebinde bulunurum ama oda aynı ismi taşıyan başka bir insan yoksa :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Rehber Öğretmen
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
mahkeme ile alırız dediler...
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Kamu
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Eğer telif hakkı sahipleriyle aynı faaliyet konusunda site açmışsan siteni her türlü kapatılar domainide alırlardı beş para ödemeden. Mesela tescilli .com domaini e-ticaret sitesi ve sende .gen.tr ile benzer e-ticaret sitesi açarsan telif ihlaline girer. Fakat sen gidip kişisel blog açsan .gen.tr ile sorun teşkil etmez. Tabi birde telif kapsamıda önemli.
Diğer soru ise net kullanıcılarının psikolojik durumları dışında sorun teşkil etmez.Global çalışacaksan .com yada .com.tr kullanmanı tavsiye ederim.
Elbet birgün...