Merhaba arkadaşlar,iyi forumlar herkese.

Ben sitemi 1 ay önce açtım ve bütün arama motorlarına yeni açtığım siteyi bildirdim. Google ,yandex,bing yahoo,dmoz vb tüm bildiğim ve önerilen yerlere ekledim.

Google indexliyor,bing indexliyor, ama yandex indexlemiyor. 1 ay oldu siteyi açalı hergün güncel içerik giriyorum fakat bir tane bile yandex botu siteme gelmedi.

Yandex destek ekibine 3-4 defa mail attım sorunu ilgili kişilere bildirdikten başka birşey demiyorlar.

Ayrıca webmaster sayfamda şu sorun var ;

1.08.2013 Yandex robotunun sitenize erişim hakkı olmadığı için siteniz indekslenemedi. 178.154.255.135 robotun IP'sinin sunucu tarafından bloke edilip edilmediğini hostunuzdan kontrol edin. Erişim sorunu yoksa, mesaj 2-3 gün içinde yenilenecektir.

Şimdi bu sorunun benden kaynaklandığını söylediler ve host sağlayacığma ve panelimden kontrol ettim ve bu uyarının söylediği ip adres ne engelli ne de böyle bir ip girişi olmadı siteme.

Sorunun benden kaynaklanmadığını tekrar mail atarak bildirmeme rağmen 1,5 ay oldu halen index yok ,bot yok.

Sitemde kullandığım sistem mybb bu sisteminde engelleyeceğini düşünerek tüm ftp dosyalarını,sitemde ki kullandığım tüm eklentileri kontrol ettim yandexi engelleyecek hiçbirşey yok.

Ayrıca yandex webmaster sayfasında ki örnek robots.txt ve .httacces dosyalarını inceledim yandex'e uygun robots.txt ve .httacces dosyasıda düzenledim bot yine yok yine yok :(

Sorun neyden kaynaklanıyor, çözüm nedir ? artık bu işte usta olanlarda en son çare sizsiniz bilgilerinizle beni aydınlatırsanız sevinirim.

Ayrıca yandex'den gelen ilk mail'de bu şekilde bir altında kide ikinci maildir. 1,5 ay oldu sorunun kaynağını söylemediler :(

Ayrıca cPanelimde ki ip engelleme bölümünde de yandex webmaster'ın verdiği ip yok !

Şimdiden yardım eden herkese teşekkür ederim,çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Web site adresim : Forumhaz.Com

Ek Olarak: Konu güncel+