Pr değerleri eskiden ( 2-3 yıl öncesi ) google 'da webmaster lar için hayati önem taşırdı.Fakat şimdi 'PR' güncellenmesine çok fazla bakmıyor. Benim düşüncem ülke sıralaması , aldığı kaliteli güncel backlinkler. Fakat son zamanlarda google "backlink"lere savaş açıp farklı yollar gitmenin peşine girmesi olmuştu. Bakalım değişikliğin zamanı geldi aslında.
Fakat konunun dışına çıkmim , Pr güncellemesi geçen güncelleme ile oranla bugun yarın mutlaka gerçekleşir.
Ek Olarak:
Katılıyorum , sıralamalarda hiç görmedigim siteler üst sıralara yükselmiş.Bu siteler hem yeni hem pr almamış siteler. Google inşallah yine yeni sitelere bonus vermeye kalkıpta eski sitelerin üzerine çıkarmaz.
Fakat konunun dışına çıkmim , Pr güncellemesi geçen güncelleme ile oranla bugun yarın mutlaka gerçekleşir.
Ek Olarak:
Katılıyorum , sıralamalarda hiç görmedigim siteler üst sıralara yükselmiş.Bu siteler hem yeni hem pr almamış siteler. Google inşallah yine yeni sitelere bonus vermeye kalkıpta eski sitelerin üzerine çıkarmaz.
Google'nin yeni açılmış sitelere önem verdiğini pek sanmıyorum açıkcası.Şu aralar google indexlenmesinde dalgalanmalar var bu yüzden bazı içeriksiz sitelere bile üst sayfalarda yer alıyor ken eski siteler aşağı sıralarda listeleniyor.
Lakin bunu genellememek lazım sürekli güncel içerik giren ve seo'sunu çok iyi oturmuş ve gerekli olduğu kadar backlink almış yeni siteleri es geçmemek gerek benim sitem misal bunlardan biridir. 2,5 ay oldu sitemi açalı ve şuan google'da aramlarda açtığım konular hepsi 1.sırada veya 4.sıralarda çıkıyor ;) İndexim'de gayet iyi 3 saat 'de bir index alıyorum ama yandex'de indexim sıfır :( Konuyu saptırdıysam özür dilerim biraz doluyumda konuşasım geldi :D
Benim tahminim ve konuda ki yorumları okumama göre pr güncellemesi 1-2 ay içerisinde güncellenebilir kesin olmamakla beraber :)