WordPress günümüzün en popüler içerik yönetim sistemlerinden biri. Çok kullanılan bir sistem olmasından dolayı küçük sorunlar birçok kişinin canını sıkabiliyor. Bu başlık altında anasayfada ya da admin panelinde karşılaşılan beyaz sayfa sorunu için çözümler üretmeye çalışacağız.

Eklenti kaynaklı sorunlar
Genelde bu hata yüklediğimiz eklentilerden dolayı karşımıza çıkar. Bunu anlamanın basit bir yolu var; FTP giriş yapın ve sitenizin ana dizinindeki “wp-content” klasörünü açın. İçindeki “plugins” klasörünün adını “plugins-old” olarak değiştirin.

Sonra sitenizin admin paneline (ya da ansayfaya, artık hataya nerede rastlıyorsanız) giriş yapın. Eğer açıldıysa sorun eklentilerden birinden kaynaklanıyordur.

Klasörün ismini tekrar “plugins” yapın ve içindeki eklenti klasörlerini ismini tek tek değiştirerek siteyi açmayı deneyin. Sorunlu olan eklentiyi bu yolla bulabilirsiniz.

Eğer site hala açılmadıysa sorun eklentilerden kaynaklı değil demektir.

Tema kaynaklı sorunlar
İkinci bir ihtimalle sorun kullandığınız temadan kaynaklanıyordur. Öyle ise tekrar FTP giriş yapın ve “wp-content” klasöründeki “themes” klasöründe default olan tema hariç diğerlerini (yedeklerini aldıktan sonra) silin.

Sonra tekrar siteniza bakın, hata devam etmiyorsa sorun tema kaynaklıdır. Eğer hala devam ediyorsa diğer yöntemleri deneyin.

Dosya kodlaması kaynaklı sorunlar
Sorun devam ediyorsa sorun “wp-config.php” dosyanızın kodlama sisteminde olabilir. Dosyayı açın, eğer ANSI kodlama ise “UTF-8″ eğer UTF-8 ise “ANSI” kodlamaya çevirin. Site açılmış olacaktır, eğer açılmadıysa okumaya devam edin.

Dosya bozukluğu
Dosyalarınız da bozulmuş olabilir, wordpress’in resmi sitesinden dosyaları indirin ve “wp-admin” ve “wp-includes” klasörlerini FTP adresinize tekrar yükleyin. Tabi kullandığınız sürüm güncel sürümden farklı ise ona göre dosyaları bulmalısınız.

Sorun hala devam mı ediyor?

Dosya izinleri sorunu
Karşılaştığınız hata dosya izinlerinden de kaynaklanıyor olabilir. FTP’ye girdikten sonra (ya da Cpanel vs. artık ne kullanıyorsanız) wp-admin, wp-includes klasörlerinin CHMOD değerini 775 yapın.

Sorun hosting de olabilir
Eğer sorun devam ediyorsa hosting firmanız ile iletişime geçin ve safe_mod (güvenlik modu) kapalı ise açık duruma getirmelerini rica edin.

Yukarıdaki işlemlerden sonra sorununuz %90 ihtimalle çözülecektir, eğer hala sorun devam ediyorsa tek yapabileceğiniz database yedeğinizi aldıktan sonra wordpress’i komple silip baştan yüklemek.

Kaynak: WordPress beyaz sayfa sorunu ve çözümü