AkselDesign adlı üyeden alıntı

Google'in neden WebsiteRank degil de PageRank kelimesini kullandigini hic dusundunuz mu? Cunku web sitelerin Rank'i yoktur, web sayfalarinin Rank'i vardir.

Google www.quora.com/index'den alinan backlink ile www.quora.com/benimblogum'dan alinan backlink'i ayni tutmuyor. Hatta soyle soyleyeyim; www.quora.com/benimblogum'un PageRank'i 0'dir.

Not: Bu gibi islemlerin en buyuk faydasi daha hizli indexlenmektir ki artik onun da bir onemi kalmadi cunku Google'in sitenizi bulup indexlenmesi eskisine nazaran cok gelisti.


Öncelikle her açılan yeni bir sitenin, subdomain ile oluşturulan bloğun PR değeri asla 0 olmaz N/A olur. PR7 kaynaklı bir siteden subdomain ile alınan backlink PR7 değerine sahip sitenin kaynağı olmuş olur. Benim makalemi okuyan çoğu kişi sizin anlattıklarınızı bilen bilinçli kişilerdir. PR 7 değerine sahip bir siteden subdomain aracılığıyla backlink kaynağına sahip olmak ile PR0 PR1 ya da PR2 pagerank değerine sahip sitelerden sahip olunan backlink kaynaklarının arasında dağlar kadar fark var. Bunun en basit örneği blogspottan açmış olduğumuz subdomainin hızlı index alarak hedef kelimesinde iyi konumlarda yer almasıdır. Neden beep.com değilde blogspot.com ya da tumblr.com çok seviliyor. Burada pagerank değerinin az da olsa subdomain 'e katkısı var. Amacım paylaşım yapmak. Yanlış bir açıklamam, yönlendirmem olduysa kusura bakmayın ama ben ve benim gibi onlarca arkadaşım hala bu sistemin faydasının olduğunu uzun sürede olacağının kanısındayız.

Değerli yorumunuz için teşekkürler.

kulturelbellek adlı üyeden alıntı

Yukardaki arkadaş konuyu özetlemiş. Sizin açtığınız blogun pr değeri 0 dır. Paravan blog açmanında artık bir getirisi kalmadı. Hatta zararı bile var.


Ben zararını görmeyenlerdenim. Siz görenlerdensiniz. Acaba paravan bloğu nasıl açıyorsunuz çok merak ettim. Günde 15-20 paravan mı açıyorsunuz? Bizler açtığımız paravan siteleri kendi sitemiz gibi değer vererek kuvvetlendiriyoruz. Paravan aç linki ver ve fayda sağlamasını bekle yöntemi zaten zarar verecektir.

NOT: Değerli arkadaşlar burada bilgi seviyesi ölçümü yapmıyoruz. Burada bir paylaşım var. Aksi bir durum düşünen, kendi fikirlerini paylaşmak isteyen webmaster alemine faydalı olmak isteyen bence konu açsın. Saygılar.