Microsoft’un son geliştirdiğin Windows 8 hızlı bir işletim sistemi ancak birkaç ayar yaparak işletim sistemimizi dahada hızlandırabiliriz.

Windows 8, Windows 7 den daha hızlı bir işletim sistemi ancak bir kaç ayarlama yaparak dahada hızlandırmak mümkündür. Bu yazımızda Windows 8 dahada hızlandırmak için birkaç ayarlamadan bahsedeceğiz.

Güncellemeler

Günceleşmelerde Nvidia veya AMD grafik kartını güncelleyerek başlayabilirsiniz. Ekran kartı sürücüsü çok uzun zamandır güncellemediyseniz, en kısa zamanda yeni sürümlere güncelleyiniz. Bu sisteminizin hızlı çalışması için artık bir nedendir.

Hızlı başlatma Özelliğini Aktif Edin

Güç seçenekleri > Uyanırken parola gerektir yolunu izleyin ardından "Hızlı başlatma" seçeneğinin etkinleştirin. Bu bilgisayarınızın hızlı açılmasına olanak sağlar.

VLC Oynatıcı Kullanın

Video Codec yüklemeleriyle zaman harcamak istemiyorsanız, Windows Media Player yerine VLC Media Player'ı kullanın. Bu ücretsiz yazılım ile çoğu Video’yu sorunsuz bir şekilde oynatabilirsinz. Sisteminizde kasmayan bu yazılım piyasanı en iyi ücretsiz Video oynatma yazılımıdır.

Başlangıç Öğelerini Düzenleyin

Bilgisayarın başlangıçta hızlı çalışmasınız istiyorsanız başlangıç üyelerinizi düzenleyerek gereksiz başlangıç öğelerinizi temizleyiniz. Windows 8’de bu ayarı Görev Yöneticisi içerisindeki Başlangıç sekmesinden yapabilirsiniz. Sisteminizle birlikte otomatik olarak başlayan programları, onlara sağ tıklayarak devre dışı bırakınız bu sisteminizin hızlı açılmasında ve ardından hızlı çalışmasına olanak sağlar.

Sistem açılışında birçok program otomatik çalışıyorsa bunların içinde gereksiz programları kaldırınız aksi takdirde sisteminizde istediğiniz performansı alamazsınız. Sisteminizin açılışında çalışan programlar birçoğu gereksizdir bunları gözden geçiriniz.

CCleaner Yazılımını Kullanınız

Windows 8’de çalışan bu yazılım sisteminizdeki gereksiz Kayıt Defteri Girdileri ve gereksiz Dosyaları kaldırarak sisteminizin hızlı çalışmasına olanak sağlar. Bu yazılım ücretsizdir indirerek deneyebilirsiniz.

Windows'u Daha Hızlı Kapatma

Windows 8'i kapanmanın en hızlı yolu, masaüstüne tıkladıktan sonra ALT+F4 tuşlarına basıp Enter'a basmak. Bu sayede sisteminizi çok hızlı bir şekilde kapatabilirsiniz. Bu size zaman kazandıracaktır

İyi Bir Tarayıcı Seçiniz

İyi bir tarayıcı seçmek İnternette gezinirken hızlı sörf yapmanıza olacak sağlar.Internet Explorer 10 çok iyi bir web tarayıcı. Ancak Chrome ve Firefox gibi alternatifler, size daha çok işlev (eklentiler gibi) sunuyor. Internet Explorer yerine Chrome ve Firefox kullanınız.

Gereksiz Uygulamalarını Kaldırın

Gereksiz Windows 8 uygulamalarını siliniz. Gereksiz uygulamalar siteminizin daha rahat çalışmasına engel olur.

Bunun için Bilgisayar Ayarlarını Değiştir ekranını tıklayın ardından Genel sayfasına gidin. Sağ taraftan "Uygulama boyutlarını görüntüle" düğmesini bulun ve tıklayın. Daha sonra gereksiz tüm uygulamaları siliniz.

Gereksiz Programları Kaldırın

Bilgisayarınızda gereksiz programları kaldırarak sisteminizin kasılmasına engel olabilirsiniz. Bunun için Denetin Masasında gereksiz ve kullanmadığınız programları kaldırınız. Sisteminizdeki yük böylece hafifleyecektir daha hızlı çalışmasına olanak sağlayacaktır

Anti-Virus Seçimine Dikkat Ediniz

Sistem özelliklerine göre bir Anti-Virus seçmek size artık bir puan kazandıracaktır. Sistem özelliklerin üstünde çalışan bir Anti-Virus Yazılımı kullanırsanız, bilgisayarınıza kasılma, donya ve yavaş çalışma gibi problemler yaşanacaktır. Şuan siteminizde kurulu bir Anti-Virüs yazılımı var ise bunun sistem gereksimlerine google’den bakınız.

Diskte Temizleme & Birleştirm İşlemi

Sürekli disk temizleme ve birleştirme işlemi yapınız. Disk temizleme sisteminizdeki Windowslun oluşturduğu gereksiz dosyaları silecketir

Kaynak:http://www.csariaslan.com/windows-8li-bilgisayari-hizlandirma/