lostyazilim

Seo’da Alan Adlarının Önemi!

18 Mesajlar 2.249 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

mek444 mek444 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 01.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 121
  • Beğeniler 8 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
Seo'da Alan Adlarının Önemi!

Araştırmalara göre SEO yapmamasına rağmen alan adı içerisinde anahtar kelimeleri bulunan web siteler sıralamada daha çabuk ön sıralara çıkabiliyor.Örneğin wordpress oyun teması yazdığımızda karşımızda sadece 5 sayfalık küçük ve tek temadan ibaret bir web sitesi çıkıyor.Sonra 2. sıradaki siteye bir göz atıyoruz.Wp bilişim adında bir web sitesiyle karşılaşıyoruz bu web site içerisinde ise bir temanın birçok çeşidini anlatıyor.Aslında 2. sitenin özgün yazıları vb. şeyleri daha çok.Ancak nedense 1. sırada wordpressoyuntemasi.com çıkıyor.İşte burada devreye domainin önemi ortaya çıkıyor.

Alan adları sıralamada büyük bir rol oynuyor.Mesela oyun oyna yazınca ilk olarak oyunoyna.biz domaininde bir web sitesi çıkıyor.Buradada domainin önemini anlıyoruz.Ancak gün geçtikce domain sayısı azalıyor ve alınmasına rağmen kullanılmayan çöp domainlerin sayısı artıyor.Eğer kullanmayacaksak lütfen domain almayalım.Şimdide domain seçerken nelere dikkat etmeliyiz biraz bundan bahsedelim.

1-Alan adınızda kesinlikle anahtar kelimelerinizin olması şarttır.Örneğin bir SEO sitesine seositesi.com alan adını verirseniz bu sitenin SEO kelimesinde ilk sıralara çıkması çok normal olacaktır.Ancak farklı domainlerle SEO kelimesinde üst sıralara çıkmak isterseniz bunda fazlasıyla zorlanabilirsiniz.

2-Domainlerinizin kısa olmasına dikkat edin.Ancak burada gelipte illa domain kısa olacak diye bir şart yok.Örneğin seo üzerine çalışıyorsanız normal olarak domaininiz kısa olacaktır.Ancak wordpress oyun botları kelimesi üzerine çalışıyorsanız domaininiz uzun olacaktır.İşte bu gibi durumlarda alan adınızın uzun olması sakıncalı değildir.

3-Benim yaptığım hataya düşmemeye dikkat edin.Örnek verecek olursak ilk örnek benim web sitem olsun.Domaininizi kişisel domain yapıpta o siteyi teknoloji , webmaster , seo vb. yönlerine çekmeyin.Kişisel domain aldıysanız kişisel web sitesi yapmaya çalışın.Eğer SEO sitesi yapacaksanız SEO ile ilgili alan adı alın.Kişisel alan adı alıpta farklı yönlere yönelmeyin.

4-Web sitenizi tek yöne doğru ilerletin.Örneğin wordpress , webmaster , seo , teknoloji , apple gibi başlıkları tek domainde kullanmanız neredeyse imkansız ancak sadece seo konusuna yüklenen bir web siteniz varsa o web sitenin domainini çok rahat seçebilirsiniz.

Domain seçerken lütfen yazdığım 4 maddeye çok dikkat edin.Kanıtlarla gösterdiğim gibi domainli kelimeler uzunda olsa kısada olsa her zaman ilk sıraya daha çabuk gelir.İşte birisi gelipte uzun domainden iş çıkmaz gibi şeyler söylerse hiç kafanıza takmayın.Emin olun bunları yaparsanız her zaman daha avantajlı olacaksınız.

Kaynak : http://yusufkaraaslan.com/seoda-alan-adlarinin-onemi/
lodos

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

BigSEO BigSEO Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Engineering
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 1763
  • Beğeniler 52 / 621
  • Ticaret 54, (%94)
Alan adları sıralamada büyük bir rol oynuyor. Buna kesinlikle katılmıyorum.

kulturelbellek kulturelbellek Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
Alan adları önemli ama işte uygun bir alan adını bulmakta çok zor. Ek olarak sitenizde yazıyı tamemen siyah ve kalın fontlarda yazmışsınız göz yoruyor.

• Üyelik 01.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 121
  • Beğeniler 8 / 11
  • Ticaret 0, (%0)

Biwebmaster adlı üyeden alıntı

Alan adları sıralamada büyük bir rol oynuyor. Buna kesinlikle katılmıyorum.

Ben yazacağımı yazdım.Örnekler verdim okuduysanız görebilirsiniz.Örneğin oyunoyna yazınca oyunoyna.biz adlı bir web sitesi ilk başta çıkıyorsa , havuzoyunları yazınca havuzoyunlari.com adlı bir web site ilk sırada çıkıyorsa bu bir tesadüf değildir.

Hocam ayrıca web sitemde kalın fontla sadece bir kelime yazdım oda SEO yazı büyüklüğünden dolayı kalın görünebilir.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)
Domani adı çok önemli kim ne derse desin uygun bir domain adıyla iki hafta içinde ilk sıraya çıktığım sitelerim var.

Bende hala hepsi koyu görünüyor. Tarayıcıdanmı acaba
lodos

kişi bu mesajı beğendi.

BigSEO BigSEO Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Engineering
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 1763
  • Beğeniler 52 / 621
  • Ticaret 54, (%94)

mek444 adlı üyeden alıntı

Ben yazacağımı yazdım.Örnekler verdim okuduysanız görebilirsiniz.Örneğin oyunoyna yazınca oyunoyna.biz adlı bir web sitesi ilk başta çıkıyorsa , havuzoyunları yazınca havuzoyunlari.com adlı bir web site ilk sırada çıkıyorsa bu bir tesadüf değildir.

Kendi eski sitemden örnek vereyim. http://www.google.com.tr/#bav=on.2,or.r_qf.&fp=e85eb8b1e213ddfc&q=genel+blog 1. sıradaki sitenin kelimeyle yakından alakası yok. Kelime olarak domain olan site ise daha altta. Artık bu tür makalelerden vazgeçin. Sağlam seo olmadan isterse domain anahtar kelime olsun yine yükselmez.

• Üyelik 01.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 121
  • Beğeniler 8 / 11
  • Ticaret 0, (%0)

Kendi eski sitemden örnek vereyim. http://www.google.com.tr/#bav=on.2,or.r_qf.&fp=e85eb8b1e213ddfc&q=genel+blog 1. sıradaki sitenin kelimeyle yakından alakası yok. Kelime olarak domain olan site ise daha altta. Artık bu tür makalelerden vazgeçin. Sağlam seo olmadan isterse domain anahtar kelime olsun yine yükselmez.

Hocam açık vermeye devam ediyorsunuz.Adı üstünde eski siteniz.En son yazınızı 11 kasımda yazmışsınız.Ayrıca makalemi tam okursanız anlayabilirsiniz.Yazdığıma göre genel blogları tavsiye etmedim.Örneğin seo üzerine oyun üzerine vb.Ayrıca bu bi tema sitesi değil bu bir blog sitesi.BLoğu açıp belli bir süreden sonra güncelliği kaybederseniz bu çok normal.

• Üyelik 06.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 1387
  • Beğeniler 357 / 363
  • Ticaret 0, (%0)

Verdiğin örneğe bakılırsa arkadaşımızın yazısı haklı çıkıyor. Adam hiçbir şey yapmasa iki sayfa yazı yazsa ilk sayfada çıkar. Hani etkisi yoktu. Siz o kelimede çıkmak için kimbilir kaç yere link verdiniz. Yanlışsa düzeltin

Tikkafali Tikkafali Kabul Edilmedi Kabul Edilmedi
  • Üyelik 17.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Elektronik
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 822
  • Beğeniler 16 / 188
  • Ticaret 0, (%0)
Kesinlikle haklısın önemi büyük ve güzel bir makale olmuş sağolasın

• Üyelik 01.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 121
  • Beğeniler 8 / 11
  • Ticaret 0, (%0)

Tikkafalı adlı üyeden alıntı

Kesinlikle haklısın önemi büyük ve güzel bir makale olmuş sağolasın

Saolasın önemli değil :)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al