Görünüm açısından ulusala eş değer bir site. Bunu avantaja çevirebilmek yatırım gerektiriyor. Öncelikle güncellik sizin her şeyiniz. Bu güncellikte haberleri aldığınız yerden veriyi çekerken başlıkları muhakkak değiştirin. Etiketlerinizi girerken başlığı kullanın. Siz büyük bir haber sitesi değilseniz, bir haber girdiğinizde etiketlere,
“başbakan, ziyaret,” gibi kelimeler girerseniz alacağınız fayda neredeyse yok denecek kadar az olur. Çünkü bu etiketler her büyük sitede var. Siz bunun yerine başlığı tamamlarsanız en azından o içerikte çıkma gücünüzü arttırırsınız. Siteden ufak paralar kazanmaya başladığınızda bu parayı bir ajansa kaydolarak harcayın. Yoksa haber siteniz bir yerlere gelemez. Kazandıkça yatırımda bulunun bu haber ajanslarına. Belli bir düzeye çıktığınızda sadece manşetinizdeki haberleri siz yazın. Yani ajanstan ham halini alın okuyun ve yorumlayın haberi. Belki garip gelecek ama, taraf tutun haberlerde. Olumsuz bir haberde kendi tarafınızı gösterin attığınız manşetlerle. Sizi siz yapan asıl nokta burası olacak çünkü. Attığınız manşetler akılcı olsun. Başbakan TFF’ye ziyarette bulundu, değil, “Başbakan bakın nereye gitti!” gibi olsun. Basın kuruluşunu, basın kuruluşu yapan tarafıdır Türkiye’de. Sizde tarafınızı belirleyin. Bahsettiğim taraf yayıncılık ilkeleri. Örnek vermek gerekirse, Türkiye Cumhuriyetine bağlı, Türk kültürüne saygılı …. Gibi bir yayıncılık ilkeniz olsun ve bunu bir link ile yayınlayın. Bu noktalar kurumsal kimliğinize katkı yanında sizi benzersiz yapmaya yönelik adımlar olacaktır. Seo’da da getirilerini göreceksiniz. Fakat her haberi aldığınız şekli ile yayınlarsanız çok bir şey beklemeyin. Bir site için iç linklemeler çok önemlidir. Sizin siteniz ise 2 katı önemlidir. Bu yüzden iç linklemeleri muhakkak yapın. En çok okunan ve manşetteki haberlerinize muhakkak yorum yapın ve tartışmaya açın. Seo konusunda ayrıca çok yararını görürsünüz. Sizi ayağa kaldıracak püf noktalar ise özel haberler. Örneğin amatör şairlerin şiirlerini bir kategoride yayınlayın. O kişi hem heveslenir hemde tüm çevresine (twitter, facebook, msn vs) o yayını paylaşacaktır, ki bu size çok büyük artı sağlar. Yerel haberleri takip edin, özellikle parti il başkanlıklarının sitelerindeki haberlerden yayınlayın ve yayındaki haberin urlsini oraya iletin (e posta, iletişim linki vs) bu hem onların kendi sayfalarında bunu paylaşmasını sağlayacak hemde kendi sitelerindeki basında biz köşelerinde linkiniz yayınlanacaktır ki hem sosyal paylaşım hem doğal backlink almış olursunuz. Siz sitenize dış çalışma yapmayın, bırakın insanlar yapsın. Ayrıca bu yolla insanların sizi tanımasına fark etmesine olanak sağlayacaksınız. Seo, kendiliğinden gerçekleşmiş olacak.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Aslında kendi planımı hazırladıgımda güncel haberlere degil daha cok köşe yazarlarına agırlık vermeyi düşündüm ve onun üzerinden çalışmalar yaptım. Netice olarak aktif olarak yazarlık yapan yazarlar edindim belirli aralıklar ile yazılarını gönderiyorlar bende yayınlıyorum, gecen sürede kazaımlarım girilen köşe yazıları başka yerde yayınlanmadıgından siteme + deger kattı ama ziyaretci sayısına cok fazla etki yapmadı. Şimdi bu dediklerinizi kaydettim ve belirlemiş oldugunuz politika üzerinden devam edecegim, ve olmazsa olmazımız bir ajansa abone olmak şuan için bu mümkün görünmesede ileriki zamanlarda mutlaka bir ajans aboneligi düşünüyorum.
İsim olarak Fikirhaber.com akılda kalıcı oldugunu düşünüyorum, beni düşündüren ise seo acısından durumunun ne olup olmadıgı.
Saygılarımla..