Support adlı üyeden alıntı

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Aslında kendi planımı hazırladıgımda güncel haberlere degil daha cok köşe yazarlarına agırlık vermeyi düşündüm ve onun üzerinden çalışmalar yaptım. Netice olarak aktif olarak yazarlık yapan yazarlar edindim belirli aralıklar ile yazılarını gönderiyorlar bende yayınlıyorum, gecen sürede kazaımlarım girilen köşe yazıları başka yerde yayınlanmadıgından siteme + deger kattı ama ziyaretci sayısına cok fazla etki yapmadı. Şimdi bu dediklerinizi kaydettim ve belirlemiş oldugunuz politika üzerinden devam edecegim, ve olmazsa olmazımız bir ajansa abone olmak şuan için bu mümkün görünmesede ileriki zamanlarda mutlaka bir ajans aboneligi düşünüyorum.
İsim olarak Fikirhaber.com akılda kalıcı oldugunu düşünüyorum, beni düşündüren ise seo acısından durumunun ne olup olmadıgı.
Saygılarımla..


İlk bakışta genel site politikası olarak algılanabilse de, ben seo konusunda bilgi verdim en çok aslında. O zaman şöyle izah etmeye çalışayım.

Görünüm olarak ulusala eş değer bir site : Yani haber sitesi kalite standartlarına uygun. Bunu kullanmazsanız hiçbirşey olmaz. Kullanmanız avantaja çevirmeniz seo açısından önemli katkı sağlar. Peki bunu seo da nasıl avantaja çevireceksiniz?

1- Sık güncellik (Bu yüzden para kazanınca ajanslara abone olun dedim)
2- Sayfada kalma ve tıklanma oranını yükseltmek (Bu yüzden örnek haber başlığı verdim tıklatıcı merak uyandırıcı başlık atmalısınız derken.)

Etiket girerken başlığı kullanın : Tek kelimelik yüksek yoğunluğu olan kelimelerde ilk etapta yarışmanızın anlamı olmayacağından (Başbakan, chp, tsk ..) hedefi sitenin gücüyle eş orantılı tutmak daha faydalı olacaktır.

Taraf, sitenin misyonu : Bunlarda seo ile ilgili, bir ziyaretçi siteye devamlı girerse önemli, o halde size büyük bir haber sitesi gözüyle bakması gerek, o halde böyle bakması için neler yapılmalıdır? Sorusuna bir cevaptı.

İç linklemeler : Önemlidir yapılmalıdır, seo açısından etkisi sabittir.

Özel haberler : Sitenin imlenmesi, sosyal ağlarda paylaşılması önemlidir yararlıdır, fakat bu tek ip üzerinden olmazsa. O halde ya farklı bilgisayarlar bulup bu işlemi yapacaksınız, ki zaman kaybı, emek vs. Yada insanlara bunu yaptıracaksınız. İnsanlar sizi neden paylaşsın. Onlardan bahsederseniz paylaşır. O halde amatör şairler vs gibi bir bölümde yayınlamanız sosyal paylaşımınızı arttırır ki buda seo’dur.

Başkanlıklar : Backlink çeşitli olursa çok yararlıdır. Ya parayla bunu yaptıracaksınız yada insanlar kendiliğinden yapacak. Bu öneri insanların kendiliğinden yapması için örnekti, buda seo içindi.

Sitenin durumu, ilk cümlede söylediğim gibi iyi zaten. Bu yüzden bundan sonrası bizim düşünmemiz gereken. Bundan sonrası için seo konusunda yapılması gerekenlerden bazıları bunlardır. Bunlar, ücretsiz seo teknikleridir. Yatırımsız halledebileceğiniz çalışmalardır. Bunlara uymaya gayret ederseniz, seo zaten siz istemeseniz de sizi bulur.