Bu konuyla ilgili bir yorum yapmak istiyorum.
Bence tasarımdaki özgünlüğün tükenmesi, insanların sürekli benzer şeyler üretmeye başlaması yaratıcılıktan önce insansal bir sorun. İnsanlarda bulunan 'yaptığı şeylerin beğenilmesi isteği' değişik şeyler üretmek yerine insanları beğenilmiş ve popüler olan tasarımlar yapmaya itiyor.
Bilmiyorum katılır mısınız, ama hangimiz yaptığımız şeyle tepki toplamak yerine alışılmış ama beğenilen bir çalışmamız olmasınız istemez ki ? :)
Bence tasarımdaki özgünlüğün tükenmesi, insanların sürekli benzer şeyler üretmeye başlaması yaratıcılıktan önce insansal bir sorun. İnsanlarda bulunan 'yaptığı şeylerin beğenilmesi isteği' değişik şeyler üretmek yerine insanları beğenilmiş ve popüler olan tasarımlar yapmaya itiyor.
Bilmiyorum katılır mısınız, ama hangimiz yaptığımız şeyle tepki toplamak yerine alışılmış ama beğenilen bir çalışmamız olmasınız istemez ki ? :)
Doğru bu işin başını İNSANLAR çekiyor. Mantıken beğenilen (başka bir değişle rağbet görmüş) bir tasarım elbette aykırı tasarımlara nazaran alışılmış bir halde yabancılık çekilmez. Fakat bu yenilikçi tasarımlara tekrar eden görünümlerden ziyade dikkat çeken ama farklı ve özgün eklemeler yapılsa iyi olmaz mı?
Yahut sihirli dokunuş diyebileceğimiz tasarımı modernleştirirken aynı zamanda farklılaştıran şeylere ihtiyacımız olmadığını mı düşünüyorsunuz?
Örneğin ben yaptığım bir araştırma (şahsen) siteme koyduğum alışılmamış eklemelerin ziyaretçilerin daha fazla dikkatini çektiğini farkettim. Bkz: Egonomik de sitesinde farklı bir kaç ekleme ile (parallax kullanımı gibi) kendini diğer tasarımlardan öne geçiriyor.