FilmlerBizden adlı üyeden alıntı

Pardonda Türkiye'de bilişimden anlayan hakim, avukat, savcı sayısını biliyor musunuz?
tamı tamına 0.
Gerçi hukuk katliamı yapıldığını göze alırsak salt bilişim hukukuyla alakalı kalmıyor bu anlayan kısmı.
savcının karşısına geçip domainimi çaldılar dediğinizde "o ney" gibi bir cevap alıyorsunuz. gerçi son zamanlarda RED Hack sağolsun onlar sayesinde biraz biraz bilişim hukuku ilerledi ama...

dediğiniz durumda sitenizi kaydeden arama motorlarıda suçlu durumdadır. digiturk gitsin bi gugıldan alsın o tazminatıda sonra gelsin senden alsın derler adama. gugıl neden DMCA yazıp içeriği kaldırıyor? işte tamda bu yüzden. siz bu bildirim geldiğinde kaldırırsanız bir sorun teşkil etmeyecektir.

Dizi için konuşmam. ancak altyazılı bir film için ils veyahut farklı bir firmanın bir hakkı olacağını sanmam. bilişim avukatı değilim. ancak az çok hukuktan anlarım.
siz digiturkün amblemiyle bir filmi yayınlarsanız elbet problem yaratabilir. fakat digiturkten önce yayınladığınız altyazılı bir film için bir hak iddia edemeyecektir. zaten edememelidir. yayın haklarını aldığı tarihi esas almakta bir önemli husus tabiiki. Ancak dişli bir davalı karşısında digiturk ünde şansı yok.


Siz olayı yanlış anlamışsınız. Digiturk yayın haklarını almıyor bakın film için gelen bir uyarıda yazana:

Aşağıda imzası bulunan ben, yalan beyan cezası çerçevesinde, Columbia Pictures Industries, Inc. Entertainment Inc.ve/veya iştirak ve şube şirketleri '"Columbia Pictures Industries, Inc."'un yetkili temsilcisi ve Columbia Pictures Industries, Inc. adına bu konuda hareket etmeye yetkili olduğunu onaylarım.

Zaten başından beri haklar Columbia'da Digiturk'de değil yani. İşler değişiyor hocam dikkatli olun. Digiturk Columbia'nın Türkiye şubesi diye düşünün. Film sitesi işi çok çok sakat artık.