Merkur adlı üyeden alıntı

evet digiturk sitenizi kapatabilir, hatta size adli boyutta cezada verebilir. ama misal, 100.000 film sitesi varsa (ki var) hangi biriyle uğraşacak bende onu merak ediyorum. yada adamın biri yurt dışından yayın yapıyor ise ne olacak? atıyorum rusyada, çinde, iranda ya da kübada ;) yapacağı en fazla mahkemeye verip domaini engelletirmek olur ki bunun kesin çözüm olmadığını DNS kullanan herkes iyi bilir. :) ayrıca farklı yöntemlerde var.

bir zamanlar torrentten film indiren birine 1 milyon dolar dava açıldı diye heryerde konuşuluyordu. doğru olup olmadığını bilmiyorum ama 10 sene önce internetin yeni yaygınlaştığı dönemlerdede büyük şirketler buna benzer korkutma çabalarına girmişlerdi. eğer doğruysa milyonlarca kişi arasından o dava açılan 1 kişinin evinde sular hep kesik herhalde... o zamandan bu zamana 10 yılda ne değişti? hiçbirşey hatta dahada yaygınlaştı.

warez veya illegal yayın kötüdür orası ayrı fakat engellemek ve site sahiplerine her birine tek tek dava açmak bence imkansız. çünkü bunu yapan 1 yada 10 kişi değil. milyonlarca insan yapıyor. büyük şirketlerde korkutmak amacıyla yalan haber yapıyor olabilir. Doğruysada o dava açılan kişilerin evinde sular akmıyordur. fikrim bu.


Yalan veya korkutma amaçlı olmadığı konusunda emin olabilirsiniz. Ben sizi uyarıyorum arkadaşlar, belki bu işten elini çeken olur diye başı yanmadan. İyi şeyler olmayacak..