lostyazilim

Işınlanma Gerçek Oldu !

9 Mesajlar 1.520 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

mustafabenli mustafabenli WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 548
  • Beğeniler 30 / 93
  • Ticaret 1, (%100)
Bilim insanları, tarihte ilk kez bilgiyi bir noktadan bir noktaya ışınlamayı başardı.

İsviçre’de yapılan deneyde, bir bilgisayar işlemcisine benzeyen katı hal devresinde saniyede 10,000 bitlik bigi A noktasından B noktasına aktarıldı.

Hayatta bir tek bilim kurgu filmlerinde karşımıza çıkan ‘teleportasyon’, yani ışınlanma, ilk kez gerçeğe dönüştü. Zürih’te bulunan Feeral Teknoloji Enstitüsü’nde (ETH) yapılan deneyde, saniyede 10,000 bitlik veri, aralarında 6 milimetre mesafe bulunan A ve B noktaları arasında ışınlandı.

Elde edilen başarı, Uzay Yolu’nda gördüğümüz gibi henüz insan gibi büyük kütleli canlı/nesneler için geçerli olmasa da, gelecekte kuantum bilgisayarlar ile elde edilebilecek inanılmaz işlem gücüne dair önemli bir örnek sundu.

Nature dergisinde yayımlanan araştırmada, bilim insanları mikron ölçekli üç elektronik devreyi 7×7 mm’lik bir bilgisayar işlemcisi üzerine yerleştirdi. Devrelerden iki tanesini gönderici mekanizma olarak işlev görürken, geride kalan bir tanesi alıcı görevini üstlendi.

Deneyde, işlemci mutlak sıfır noktasına yakın bir dereceye kadar soğutuldu ve ardından devrelerden akım geçirildi.

Mutlak sıfır, termodinamik ısı ölçeğine göre bir sistemden daha fazla ısının çekilemeyeceği noktayı temsil ediyor. 0 K veya -273.15 C olarak bilinen bu sıcaklıkta, hiçbir bireysel molekülün hareket edemeyeceği kabul ediliyor.

Kaynak : Ntvmsnbc
Can Tanesi

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

SabahKemalCansu SabahKemalCansu ♣ SKC Graphic ♣ Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Grafik & Tasarım
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad S** C**
  • Mesajlar 1245
  • Beğeniler 545 / 284
  • Ticaret 2, (%50)
İlginç birşey fakat daha önceden 1900 ve daha eski yıllarda bir gemiyi olduğu yerden 640Km öteye ışınlandığı hakkında elimde yazılı bir kağıt var fakat bilginin olduğunu ilk defa duydum hayırlısı olsun.
wild

kişi bu mesajı beğendi.

mustafabenli mustafabenli WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Düzce
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 548
  • Beğeniler 30 / 93
  • Ticaret 1, (%100)

SabahKemalCansu adlı üyeden alıntı

İlginç birşey fakat daha önceden 1900 ve daha eski yıllarda bir gemiyi olduğu yerden 640Km öteye ışınlandığı hakkında elimde yazılı bir kağıt var fakat bilginin olduğunu ilk defa duydum hayırlısı olsun.

Mümkünse yazıyı paylaşırmısınız? Çok merak ettim. Bir gemi ve 640 KM çok ilginç geldi.
SabahKemalCansu

kişi bu mesajı beğendi.

0Derece 0Derece WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** U**
  • Mesajlar 355
  • Beğeniler 27 / 104
  • Ticaret 0, (%0)

mustafabenli adlı üyeden alıntı

Mümkünse yazıyı paylaşırmısınız? Çok merak ettim. Bir gemi ve 640 KM çok ilginç geldi.

Bu tür şeylere ilgi duyanlar arasında oldukça popüler olan bir kaynak. "philadelphia deneyi" diye aratırsanız bir çok sonuç gelecektir
SabahKemalCansu

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

SabahKemalCansu SabahKemalCansu ♣ SKC Graphic ♣ Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Grafik & Tasarım
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad S** C**
  • Mesajlar 1245
  • Beğeniler 545 / 284
  • Ticaret 2, (%50)

0Derece adlı üyeden alıntı

Bu tür şeylere ilgi duyanlar arasında oldukça popüler olan bir kaynak. "philadelphia deneyi" diye aratırsanız bir çok sonuç gelecektir

Aynen öyle dostum :) Aratırsan çıkabilir.

shateiel shateiel Biologist Kullanıcı
  • Üyelik 03.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 1703
  • Beğeniler 659 / 509
  • Ticaret 9, (%100)
Mutlak sıfır, termodinamik ısı ölçeğine göre bir sistemden daha fazla ısının çekilemeyeceği noktayı temsil ediyor. 0 K veya -273.15 C olarak bilinen bu sıcaklıkta, hiçbir bireysel molekülün hareket edemeyeceği kabul ediliyor.

Lise dönemindeyken pv=nrt konusunda bu soru çok kafama takılmıştı 0 Kelvinde eşitlik tamamen sıfırlanıyor ve madde olmayacağı sonucu çıkıyordu.

Konuya dönecek olursak anlamadığım çok nokta var ama bilimsel olarak gerçek bir başarı ise bunun devamı elbet gelecektir.

aslanates aslanates deli olmak varmış.. Kullanıcı
  • Üyelik 11.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad T** F**
  • Mesajlar 141
  • Beğeniler 16 / 28
  • Ticaret 1, (%100)
bilim bir çok inanılmazı çözecek ama din olgusu bunun ne kadarına izin verir bilmiyorum. dini tabular her zaman olmuştur. bu hız ile giderse din ile bilimin çatışacağı noktalar yakındır. çok basit bir örnek ile ramazan ayında doğuya ışınlanan birisi sahur yaptığı mekana oranla gerekenden az oruç tutmuş olacaktır. bunu şeriat ile yönetilen ülkelerde din adamları caiz değildir diye yorumlayabilirler. ve o ülkelerde ışınlanma yasak olabilir. yani olma garantisi yok ama olabilir de.. ışınlanma vb gibi bilimsel çalışmalar o ülkede yapılamaz ayrıca.

nasıl ki (bana göre) uzaylı araştırmaları dünya kamuoyundan saklanıyorsa onun gibi bir şey aslında benim anlatmak istediğim. bilmemiz gereken gizemleri, teknolojileri bazı tabular yüzünden bir şekilde bilmiyoruz.

düşünsenize ışınlanma konusu, başlı başına bir devrim. insan aklını bile oynatabilir. şahsen ben çok heyecanlanıyorum bu tarz konuları okuduğumda.

bakalım biz görebilecek miyiz o teknolojiyi.

Hiçbir şey istedigim yok senden felek, ama yine de ucuz olsun ekmek, ve pahalı olsun insan hayatı..

Can Tanesi Can Tanesi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 45 / K
  • Meslek ......
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 38
  • Beğeniler 52 / 14
  • Ticaret 0, (%0)
Bilimin buluşları yadsınamaz bir ilerleyişte.

Bakalım insanlığı daha neler bekliyor.

Paylaşım için teşekkürler

Bedelse Dünyaya Bir Türk,İşte O Türk '' Atatürk''

3579 3579 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 30.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2434
  • Beğeniler 686 / 1151
  • Ticaret 1, (%100)
Bir ara ışığı 1 saatliğine durdurmuşlardı. Bilim bayağı iyi gidiyor.
Kuantum zaten başlı başına harika bir dünya. Kuantum bilgisayarlarla ilgili tahminler harika oluyor. Keşke 100-300 yıl sonra falan doğsaydım.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al