Feed burner nedir, feed burner widgetlarını web sayfamıza nasıl alırız, gibi bazı ufak ama anlamayanın kafasını karıştıran feed burner olayına derinden bir bakış atmamız gerekmektedir.

Feed Burner bir RSS okuyucusudur. Feed Burner’ı widgetlarını sitenizde kullanabilmeniz için google’da oturum açmalısınız. Google oturum açma işini eğer bir gmail hesabınız varsa, bu hesapla giriş yapıyorsunuz.

Gmail hesabınız yoksa eğer https://www.google.com/accounts/NewAccount?service=mail&continue=http%3A%2F%2Fmail.google.com%2Fmail%2Fe-11-2f0154716ed7c77b9534b764f13975-f8c4dc0964f4e82ca1929b4bcf268d1f9d9c5052&type=2%3Fhl%3Dtr&utm_campaign=tr&utm_source=tr-ha-emea-tr-bk&utm_medium=ha&utm_term=gmail+al sayfasından hesabınızı açabilirsiniz.

Hesabı açtıktan sonra https://www.google.com/accounts/ServiceLogin?service=feedburner&continue=http%3A%2F%2Ffeedburner.google.com%2Ffb%2Fa%2Fmyfeeds linkine tıklayıp sağ taraftan e-mailiniz ve şifreniz ile giriş yapıyorsunuz. Karşınıza sitenizi eklemeniz için aşağıdaki gibi bir kutucuk çıkacak,



Buraya sitenizi yazıyorsunuz. Siteniz farklı dizinlerde klasörlerde kurulu olabilir. Örneğin siteniz; site.com/forum, site.com/frm vb. sitenizi olduğu gibi yazıyorsunuz ve Next butonuna tıklıyorsunuz. Açılan sayfada aşağıdaki resimdeki gibi biryer gelecek.



Burada iki seçenekten bir tanesini seçmelisiniz. İkiside aynı kapıya çıkıyor. Seçimi yaptıktan sonra Next butonuna basıyoruz. Karşımıza aşağıdaki resimde gördüğümüz sayfa gelecek. Buradaki title ve feed burner adını değiştirebilirsiniz.



Tekrar Next butonuna basıyoruz ve resimde görülen sayfaya ulaşıyoruz.



Bu sayfada da Next deyip açılan sayfayı gözardı edip tekrar Next’e basıyoruz ve Feed Burner’e kayıt işlemini tamamlamış oluyorsunuz. Şimdi gelelim sitenize nasıl feed burner widget’ı ekleyeceğinize. Yukardaki işlemleri tamamladıktan sonra karşınıza,



sayfası çıkacak. Burada sitemize eklememiz için gerekli kodları alacağız.
Publicize linkine tıkladıktan sonra sol tarafta bulunan,
Email Subscriptions
Offer feed updates via email
linkine tıklıyoruz. Açılan sayfada Activate butonuna bastıktan sonra sitemizde yayınlamamız, site misafir ve üyelerinin siteye abone olabilmelerini sağlayacak kodları alıyoruz.



Bu kodları sitenizde uygun biryere yapıştırdıktan sonra, yine aynı sayfada resimdeki yere tik koyarak Save’e tıklıyoruz.

Eğer sitenize,


resimdeki gibi widget eklemek isterseniz, sol taraftaki menüde bulunan
FeedCount
Show off your feed circulation
linkine tıklamanız sizi o kodlara götürecektir. Anlatım buraya kadardır.

Yazar: depresan