tworhino adlı üyeden alıntı

Anasayfa'da sabit sayfa veya son eklenen yazılar yerine 2 bölüm olucak. Birincisi Popüler biride son eklenenler gibi misal. ama ilk karşılaşcakları sayfa popüler olan yazıların bulunduğu kesim.


Sanırım örnek verdiğiniz sitede, üstte yer alan Hot, Trending, Fresh vs. linkleriyle sitedeki içeriğin farklı şekillerde listelenmesinden bahsediyorsunuz.
Bunu yapmak o kadar da zor değil, ancak normal makale siteleri için ne kadar uygun olur onu bilemem.
Şimdi bahsettiğiniz şekilde bir sistem için öncelikle popülerlik neye göre ölçülecek? Okunma sayısı ya da örnek sitedeki puanlama sistemine göre mi?
Siz popüler yazılar ziyaretçiyi karşılaşın demişsiniz ama sitenin ana sayfasının güncelliğini koruması açısından benim tavsiyem önce son yazıların ziyaretçileri karşılaması, üstte yer alan popüler yazılar linkine tıklayınca da popülerliklerine göre yazıları getirmesidir.
Eğer böyle bir şey isterseniz çok basit bir şekilde, bir sayfa şablonu oluşturup, şablon içerisinde yazılar popülerliklerine göre çekilip, uygun şekilde gösterilir. Ardından Popüler Yazılar adında bir sayfa, bu şablonu kullanılarak oluşturulur. Ziyaretçi popüler yazılar linkine tıkladığında aslında bu yazıyı açmış olur.
Yapılacak tek şey index.php'nin kodlarını alıp, sayfa şablonuna dönüştürmek, döngüden önce sıralamayı popülerliğe göre yapmak. Gerisini zaten WordPress halledecektir.