MertKoseoglu adlı üyeden alıntı

Bloğum Adına SEO Açısından Neler Önerirsiniz ?
Bu Aralar Pek Güncel Tutamadım. Onun Dışında Tavsiyeleriniz Neler ?


Blog değil öncelikle bir web sitesi bu. İlk göze çarpan etiketleriniz. Azaltın güç kaybına neden oluyor aşırı etiket. Onun dışında bu web sitesi için neyi planlıyorsunuz? Belli kelime veya kelimelerde üst sırada olmak? Genel aramalarda üst sırada olmak? Bu ikisinin yolu farklı bu yüzden soruyorum.

Ek Olarak:

suhamete adlı üyeden alıntı

Tamamdır hocam.Beğendiğim mesajları tavsiyelerinize uydukça, uyguladıkça şuanki sitem için ve diğer site yayına çıktığında diğer sitem için tekrar burada olacağım.Kitap konusunda talep var hocam dediğiniz gibi :) Sağolun hocam bilgiler için, kolay gelsin işlerinizde :)


Talep yok, sen varsın o yüzden seni not ettim yollamak için(: İlk aşamaları yani temel google algoritmalarını yapmaya çalış. Evin temeli ne kadar sağlam olursa üstüne o kadar kat çıkabiliriz.

Ek Olarak:

DaRinG adlı üyeden alıntı

Websitemi açalı yaklaşık 1 ay oldu fakat doğukan pekgöz yazınca facebook hesabı ve twitter hesabı çıkıyor.Facebook hesabı benim eski hesabım ama twitter hesabı benim değil.Sitem 3.sırada çıktığı için gıcık oluyorum ne yapabilirim?
Bu arada sitem kişisel url : http://dogukann.com


Bu çok sık rastlanan bir durum. Yakın çevremden bana bunu soran birçok dostum oluyor. Cevabı şu; siz bir seo ilişkilendirmesi yapmadınız çünkü. Örnek vermek gerekirse, cast ajans Ankara kelimesinde birebir bu domaine sahip bir arkadaşım ki webmaster değil şirketi var bu mesleği yapıyor. 1 yıl boyunca ne yaptıysam kendi ismimde bile çıkamıyorum dedi. Maydonoz ajans o sıralar 1. sırada ve kendisi ile dalga geçer vaziyette çıkamazsın çünkü ben seo yapıyorum laflarında. Oysa doğru ilişkilendirmeyi yaparsanız, ayrıca dış seo yada özel bir teknik kullanmanıza bile gerek yok. Sitesini iç optimize ettim ki 20 dakika sürmez. Hemen kendi kelimesinde birinci sıraya yükseldiği gibi ayrıca cast ajans kelimesinde de ilk 5 e çıktı ve birçok kelimede rahatlıkla ilk sayfada idi, yanlış hatırlamıyorsam hala da öyledir %99 ihtimalle. Yani işte bu kadar kolay aslında. Bu tarz kelimeler rekabetli kelimeler değil, kelimenin kendisine bakmayın rekabet seviyesini ölçmek için. Rakiplerin bilgi seviyesine bakın. Sizin web sitenizde bu şekilde. İlişkilendirmesi olmamış. Bu yüzden sosyal ağlar önde çıkıyor. Evet içerik sayınız çok zayıf. Sonrasında yazı içeriklerinde her kelimeye vurgu yapmayın. İşinize yarayan kelimelere vurgu yapın sadece. İç linklemeleri muhakkak kullanın. Keywords lerden gereksiz kelimeleri kaldırın. Güncel blog örneğin. Wordpress, html5, download, jquery, javascript örneğin. Bu kelimeler şu aşamaqda zaten baş edemezsiniz. Dolayısı ile asıl kelimenizin gücünü sıfırlıyorsunuz bu yüzden. Sadece bunları yaparak üste rahatlıkla çıkarsınız.