-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
GTA ' yı uyarlarsan daha iyi olur :D :D
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Hosting Görevlisi
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Sulama vb. komutlar da sanal ortamdan verilebilir. Damla sulama yöntemiyle veya fıskiye(yağmurlama deniyordu galiba) yöntemiyle sulama yapıyorsanız ana motoru internetten komut alacak şekilde ayarlamanız mümkündür hatta Avustralya'da bu tür tarım şu anda yapılıyor.
Kamerayla izleme işlemleri için de IP kamera işinizi görecektir, tek sorun gece görüşü olacaktır(Uzak mesafelerde gece görüşü etkisiz olabiliyor) bunu da küçük lambalarla çözebilirsiniz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** D**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Fikir güzel geliştirilebilirse kazançlı olabilir.Eskişehir'de dediğiniz olayın biraz farklı bir versiyonu var :) Hobi bahçeleri adı altında yazın 3 aylık kiralıyorlar bahçeleri ve orada kendi istediklerini ekiyor biçiyor müşteriler.Bu sayede hiç bir masrafı olmuyor o alanın sahibinin su ve elektrikten başka.
Şöyle bir durum var sizin dediğiniz projede eğer ki hasat bi aksiliklten dolayı olmaz ise suç sizin üstünüze kalır.Benim dediğim olayda herşey müşterinin elinde olduğu için risk daha az oluyor.Bu tür birşey de düşünebilirsiniz :)
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
SERBEST MESLEK
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
proje güzel. benim yıllardır düşündüğüm şeydi. memleketimin uzak olması sebebiyle sürekli erteliyordum ama bunu bir başkasından duymak güzeldi. kamera sistemi, internetten müdehale edilecek sulama motorları.. tabi ben işin tarım kısmına hayvancılığıda dahil etmiştim. birde ben istanbuldayken taa karsa hiç gitmeden bunları yapmak biraz zor. ama güzel fikir. hayallerinin arkasını bırakma derim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
B** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Hocam bu yorumlar ne böyle :D
Konuyu açan arkadaş birden yemeksepeti olmak istemiyor ki...
Organik tarım adı altında bir web sitesi bir arazi bir de kamera sistemi damla sulama sist. ile çözülür.
Adam kivi isterse ne olacak demiş :D :D
Tarlada küçük küçük alanları yukardan bakan bir harita ile kiralatıp üstüne ürün seçeceği bir script ile işi çözersiniz sulamayı falan bitkiye göre yaparsınız.
Zaten biliyoruz ki organik ürün şartları çok zor bu sisteme bir kez denemek için bile olsa insanların ücret ödeyeceğine eminim :)
Sanal pos ve mobil ödemeyide unutma :)
Kamera websitesi vs gibi işlemler 5-6 bini bulur ve en önemliside reklam :))
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
ceo
-
-
Ad Soyad
B** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
7/24 güvenlik olması gerekebilir, adamın bahçesinden çalarlarsa ne olacak :)) ben dalarım tarlaya :)) güzel proje profesyonel çalışman gerekir. Hata affetmez.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
İçerik Yönetimi
-
-
Ad Soyad
O** E**